29. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, kes pälvisid tänavused Betooniühingu üliõpilaspreemiad

Parimaks 2015. aasta betooni lõputöö autor Siim Õunloo ja Roxor Ehitus OÜ juhatuse liige Kalev Ramjalg
Foto: Betooniühing
Eesti Betooniühing andis välja 2015. aasta üliõpilaspreemiad, mis on loodud betooni ja betoonehitust käsitleva õppetöö edendamiseks ja tulemusrikkamaks muutmiseks.

Käesoleval aastal esitati Eesti Betooniühingu üliõpilaspreemiatele betoonialaseid lõputöid Eesti Maaülikoolist, Tallinna Tehnikakõrgkoolist ja Tallinna Tehnikaülikoolist.

Eesti Betooniühingu üliõpilaspreemiate preemiafondis on ühekordselt väljajagatavana 3600 eurot, välja jagatakse korraga kuni kolm preemiat. Preemia jagatakse lõputöö koostaja ja juhendaja vahel rahalise suhtena 3:1.

Tänavu anti Eesti Betooniühingu üliõpilaspreemiad välja üheksandat korda.

Kõige kõrgemalt hindas žürii Siim Õunloo – Tallinna Tehnikakõrgkooli hoonete ehituse eriala üliõpilase lõputööd „Betoonis kasutatavate hüdrofobiseerivate lisaainete toime”.

Juhendaja TTK dotsent Aivars Alt.

Lisaks otsusta žürii premeerida järgmisi töid:

Marko Tosso – Tallinna Tehnikaülikooli ehitustehnika eriala üliõpilase magistritöö „Pinnasele toetatud betoonpõrandad”.

Juhendaja TTÜ lektor Johannes Pello.

Martti Salm – Tallinna Tehnikaülikooli ehitustehnika eriala üliõpilase magistritöö „Teraskiudbetoonvahelae arvutamine juhendi DAFSTB:2012 ja standardi SS 812310:2014 järgi”.

Juhendaja TTÜ Ehituskonstruktsioonide õppetooli dotsent Ahti Lääne.

Eesti Betooniühingu juhatuse esimees Kalle Suitsleppa sõnul on paistab tänavune parim üliõpilastöö silma oma aktuaalsusega ning on praktikute poolt hinnatud huvitav teema. „Tähenduslik on seegi, et parimaks hinnatud töö juhendaja oli ise samuti üheksa aastat tagasi esimesi Betooniühingu üliõpilastööde preemia saajatest,” lisas Suitslepp.

Kalle Suitsleppa sõnul soovib Eesti Betooniühing oma preemiatega nii üliõpilasi kui õppejõude enam betooniga seotud valdkondade uurimisse kaasata.

Seekordsel üliõpilaspreemiate jagamisel oli preemiafond 400 euro võrra suurem, kuna pikaaegne AS Merko Ehitus Eesti betoonitööde valdkonna juht Viktor Mõisja otsustas oma Betooniühingu raames peetud koolituse honorari annetada ühingu üliõpilaspreemiate fondi.

Eesti Betooniühingu üliõpilaspreemiate pidulikud kätteandmised toimusid Tallinna Tehnikakõrgkooli ja Tallinna Tehnikaülikooliehitusteaduskondade lõpuaktustel. Preemiad andsid üle Eesti Betooniühingu juhatuse liige Kalev Ramjalg ja juhatuse esimees Kalle Suitslepp. 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785