29. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TTÜ lõpetajad saavad nüüd arhitekti kutse

Tallinna Tehnikaülikool
Foto: Raul Mee
Kutsekoja kultuuri kutsenõukogu andis Tallinna Tehnikaülikoolile õiguse anda oma arhitektuuri eriala lõpetajatele diplomeeritud arhitekti, tase 7 kutse. See kutse on tähtajatu.

„Meie instituut on alles noor, kuid energiliselt käivitunud. Integreeritud arhitektuuriõppe läbijad saavad lõpetades arhitekti kutse, diplomeeritud arhitekti 7. kutsetaseme, nii nagu Eesti Kunstiakadeemia lõpetajad. Instituudi haaret laiendab tänavu sügisel avatav rahvusvaheline magistriõppekava „Euroopa arhitektuur“, kus õpitakse erinevatel semestritel Lissaboni Ülikoolis, Haifa Disainiülikoolis, Berliini Kunstide Akadeemias, Innsbrucki ja Ljubljana Tehnikaülikoolides. Magistrikraadid kaitstakse Tallinna Tehnikaülikoolis või Lissaboni Ülikoolis. TTÜ on ka väljapool Eestit tuntud ja tunnustatud tehnikahariduse keskus, ülikool, mis on viimastel kümnenditel saavutanud Euroopa tunnustatud ülikoolide seas kindla koha, kus õpetamisse ja õppimisse suhtutakse tõsiselt ja respektiga ning arhitektuuriõppe taasavamine on olnud ülikoolile oluline prioriteet,“ rääkis TTÜ arhitektuuri- ja urbanistikainstituudi direktor professor Irina Raud.

TTÜ arhitektuuritudengid on järjepidevalt osalenud ka Isoveri rahvusvahelistel arhitektuuritudengite konkurssidel Belgradis, Bukarestis ja tänavu Astanas, Kasahstanis. 

„Diplomeeritud arhitekti kutse andmise õiguse saamine on suur tunnustus TTÜ arhitektiõppele. See kutse lubab TTÜ-st arhitektuurimagistri diplomi saanud noortel arhitektidel alustada tööd oma valitud erialal ja on aluseks nende edaspidisele arhitektikarjäärile," lisas TTÜ ehitusteaduskonna õppeprodekaan professor Siim Idnurm.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785