Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 15. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti kinnisvarahiid otsib investoreid

Viljar Arakas
Foto: Andras Kralla
Eften kuulutas välja juba juunis alustava alternatiivse investeerimisfondi EfTEN Real Estate Fund III AS aktsiate avaliku pakkumise. Fondi sisenemislävi on 10 000 eurot ning kokku plaanitakse koguda kuni 36 miljonit eurot.

EfTEN Real Estate Fund III ASi fondijuht Viljar Arakase sõnul oleme praegu olukorras, kus võlakirjade hinnad ja aktsiaturud on ajaloolisel kõrgtasemel ning ärikinnisvara pakub mõõduka riskiga, stabiilset, rahavooga investeerimisvõimalust.

„Kui Skandinaavias on ärikinnisvara tootlused langemas juba alla 4 protsendi, siis Balti turul on vastavad üürivoo tootlusmäärad 7-8 protsendi vahel. Kasutades mõistlikus määras finantsvõimendust, pakub tänane Balti ärikinnisvaraturg head tootlust, mida tahame ka Eesti jaeinvestorile pakkuda,” ütles Arakas.

Vastavalt finantsinspektsiooni kinnitatud fondi prospektile võib fond kasutada laenuvõimendust kuni 65 protsenti kinnisvarainvesteeringu väärtusest. Tegemist on esimese fondiga, mis teeb jaeinvestoritele kättesaadavaks investeeringu suuremahulistesse ärikinnisvaraprojektidesse.

Tingimused

Juunis tegevust alustav alternatiivne investeerimisfond EfTEN Real Estate Fund III AS kuulutab välja aktsiate avaliku pakkumise minimaalse investeerimismahuga 10 000 eurot ühe investori kohta. Fondivalitseja partnerid ja fondijuhid on tänaseks fondi investeerinud juba 3,3 miljonit eurot.

Märkimisperiood on 15. juuni – 3. juuli 2015 ning aktsiaid saavad märkida ainult Swedbanki kliendid. Avalikku pakkumist korraldab fondivalitseja EfTEN Capital AS ja märkimist korraldab Swedbank.

EfTEN Real Estate Fund III AS plaanib lisaks EfTEN Capitali partnerite alginvesteeringule kokku kaasata 6,5-36 miljonit eurot aktsiakapitali, mis investeeritakse rahavoogu tootvasse ärikinnisvarasse Balti riikides.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785