11. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kristjan-Thor Vähi rajab Tiskresse energiasäästliku büroohoone

Tiskre büroohoone
Foto: Tiskre Ärimaja OÜ
Tiskre Ärimaja OÜ teatas, et ehitab Tiskre asumi ringtee äärde uue A-klassi büroohoone, mille ainulaadne jahutus- ja küttelahendus säästab energiakuludelt kuni 40%. Arendaja juhatuse liikme Kristjan-Thor Vähi sõnul lähtub idee endi vajadustest leida kontor kodu lähedale.

Hoone arhitektuuri on kavandanud Eesti tipparhitektid Martin Aunin ja Pia Tasa. Rajatav ärihoone on 3-korruseline. Esimesel korrusel on ruumid restoranile, teisel ja kolmandal korrusel asuvad büroopinnad. Hoone parklasse on kavandatud nii jalgrattaparkla kui laadimiskohad elektriautodele.

"Hetkel käib hoone projekteerimine ning ehitusega on plaanis alustada sügisel. Suve lõpuks plaanime sõlmida ka ehituslepingu. Hoone maksumuseks on kavandatud 2,76 miljonit eurot," ütles Vähi ehitusuudistele.

Tiskre Ärimaja OÜ loodi kahe kinnisvaraettevõtte Invego ja Reterra Estate koostöös.

Hoone põhirõhk on loomulikul valgusel ja kvaliteetsel sisekliimal, mis saavutatakse tulevikutehnoloogiat kasutades uudse energiasäästliku jahutus- ja küttelahendusega. Lahenduse saab levinud probleem, kus ühel inimesel on külm ja teisel on palav, kus suvel on kuum ja talvel on jahe, kus ühele puhub peale ja teisel pole õhku.

Tiskre Ärimaja OÜ teise juhatuse liikme Reigo Randmetsa sõnul eelbroneerimine büroopindadele juba käib ning osad pinnad on ka juba broneeritud. Loomulikult on enne hoone valmimist kõigil rentnikel võimalus ruumiplaneeringut muuta vastavalt oma vajadustele, lisas Randmets.

Hoone valmib 2016. aastal.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785