9. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pealinna korteri ruutmeeter püsib 1500 euro tasemel

Kortermaja ehitus
Foto: Andras Kralla
Mais tehti Tallinna korteritega 815 ostu-müügitehingut ning üks ruutmeeter maksis keskmiselt 1550 eurot, mis on aprilliga samal tasemel, analüüsib 1Partner maa-ameti tehingu- ja hinnaülevaadet.

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul väidavad mõned analüütikud, et kinnisvaraturg on ülehinnatud ja varsti tuleb langus, kuid tehingumahtude statistika seda praegu ei näita. “Hinnad on pidama jäänud ning tehingumahud viimasel paaril kuul tõusnud,” ütles Vahter.

“Tallinna korterite hinnad tegid hüppe ära, kuid mõned piirkonnad tunduvad praegu odavad, näiteks on värsked Viimsi korterid Lasnamäega samal hinnatasemel. Praegu on korteritega võrreldes soodsad ka Tallinna lähiümbruse majad ning suvilad, mille hinnad pole masuajast suurt tõusnud,” ütles Vahter ja lisas, et väärtuse määrab turunõudlus.

Tallinna korterite keskmine pinnaühiku maksumus oli mais 1550 eurot ühe ruutmeetri kohta, mis on 0,5% vähem kui aprillis ning 12,4 protsenti kõrgem kui aasta tagasi samal ajal. Kalleim korter müüdi mais Tallinnas 773 000 ning odavaim 4250 euro eest.

Mais müüdi Tallinnas 33 hoonestatud kinnistut, mis on kümne võrra vähem kui eelmisel kuul. Kalleim maja võõrandati 2,8 miljoni ja odavaim 4 000 euro eest.

Mais müüd 15 krunti, mis on viie võrra enam kui aprillis. Kalleim krunt müüdi 624 000 ning odavaim 30 000 eest.

1Partner Kinnisvara avaldab iga kuu esimeses veerandis möödunud perioodil sooritatud kinnisvaratehingute turuülevaate. 1Partner Kinnisvara kodulehel on Tallinna kinnisvaratehingute hinnavõrdluse graafik, kust leiab lihtsa ülevaate pinnaühiku maksumuse igakuistest muutustest linnaosade kaupa. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785