1. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Brave Capital lükkas käima Peterburi Ärikvartali arenduse

Peterburi Ärikvartali arendus
Foto: Arhitektuuribüroo Pluss
Brave Capitali kontserni kuuluv OÜ San Miguel allkirjastas mai lõpus Arhitektuuribürooga Pluss uute büroohoonete projekteerimiseks Tallinna kesklinna vahetus läheduses asuvasse Peterburi Ärikvartalisse.

Brave Capital’i juhatuse liikme Veljo Kuuse sõnul rajatakse kvartalisse esimeses etapis korraga kuni kaks büroohoonet. „Oleme tänaseks sõlminud projekteerimislepingu Peterburi Ärikvartali arhitektuurikonkursi võitjaga,  Arhitektuuribürooga Pluss. Uued büroohooned toetuvad oma arhitektuursetes ja insenerilahendustes pragmaatilistele valikutele, milleks on energiasäästlikkus, hoolduse lihtsus ja kasutusmugavus. Asukoht suure magistraali ääres on hästi nähtav ja logistiliselt ligipääsetav. Planeerime alustada ehitusega hiljemalt 2016. aasta alguses,” ütles Kuusk.

Kokku planeeritakse Peterburi Ärikvartalisse rajada viis uut ehitist lisaks kvartalis juba töötavale hoonele. Ühe büroohoone kogumahuks on ca 23 000 m2, millest 15 000 m2 ehitatakse välja äripinnana ja 8 000 m2 moodustab maa-alune parkla.

Brave Capital on Eesti- ja väliskapitalil põhinev investeerimisettevõte, mis tegeleb erinevate varade ja osaluste soetamise ning projektide finantseerimisega. Brave Capital portfelli suurus on üle 100 miljoni euro.

“Peterburi Ärikvartal on tervikliku lahendusega büroohoonete kompleks, mille arendajana näeme lisaks bürooruumidele ka kaubanduspindu ja toitlustuskohti kui ka muid üürnike igapäevaste vajaduste rahuldamiseks mõeldud teenindusettevõtteid – miks mitte ka lastehoidu!  Ärikvartali asukatele ja klientidele valmib mahukas parkla. Peale selle on hoonete korrused piisavalt suured mahutamaks enam kui keskmise suurusega ettevõtet ühele korrusele,” lisas Kuusk.

Peterburi Ärikvartal hakkab koosnema kokku kuuest ärihoonest, millest käesolevaks ajaks on valmis „Alfa“ hoone. Kokku lisandub Peterburi Ärikvartali uute hoonetega Tallinnasse 65 000 m2 esmaklassilist büroopinda ja üle 1000 parkimiskoha.

Peterburi Ärikvartali eskiis
Foto: Arhitektuuuribüroo Pluss
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785