Uudne liftisüsteem suurendab arhitektide mängumaad

Uudses liftisüsteemis ei saa sõita mitte ainult üles ja alla, vaid ka püstisest ðahtist saab üle minna ka horisontaalsele teele.
Uudses liftisüsteemis ei saa sõita mitte ainult üles ja alla, vaid ka püstisest ...

Saksa tööstushiid Thyssengrupp töötab hetkel välja liftisüsteemi, mis võimaldab liftidel lisaks üles alla liikumisele ka liikumist kõrvale. Revolutsiooniline liftisüsteem kaotab seni kasutusel olnud trossisüsteemid. Firma hinnangul saab sel moel reisijateveo mahtu kuni poole võrra suurendada.

Nagu praegused liftid, nii sõidab ka tuleviku lift loomulikult üles ja alla. Kuid see on võimeline rohkemakski, kirjutab värske ajakiri Imeline Teadus. Lift liigub ka horisontaalselt mõlema külje suunas. See on täielikult ilma trosskinnitusteta ja hõljub hoopis magnetväljas, täpset nagu magnetrong. Nii liigub ka lift ilma liftiðahti seinu puudutamata.  

Uudset liftisüsteemi töötab praegu välja Saksamaa tööstushiid ThyssenKrupp. Seni on lift olemas vaid 3D-mudelina. Kuid plaani järgi katsetatakse lifti prototüüpi 240meetrises tornis Edela-Saksamaal Rottweili linnas 2016. aasta lõpus ja võetakse pärast seda võimalikult kiiresti kasutusele.

Kuna lift on ilma kaabliteta, võib liftiðahtis olla mitu liftikabiini, mis liiguvad ringiratast. See suurendab ThyssenKruppi teatel reisijateveo mahtu 50 protsendi võrra ja vähendab ooteaega 15–30 sekundit.

Kui projekt reaalselt ellu rakendub avardab see uusi võimalusi hoone te projekteerimisel ka arhitektidele. Arhitektid, olge valmis!

Uudses liftisüsteemis ei saa sõita mitte ainult ül
Uudses liftisüsteemis ei saa sõita mitte ainult üles ja alla, vaid ka püstisest ...

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

november 2017

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Lemminkäinen otsib TEEDEEHITUSE PROJEKTIJUHTI

Finesta Baltic OÜ

30. detsember 2017

Ehituse erilehed