22. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lemminkäinen ehitab Viimsisse staadioni

Viimsi staadioni eskiis
Foto: Lemminkäinen
Viimsi vald sõlmis Haabneeme keskusesse rajatava täismõõtmes staadioni ehituseks ehituslepingu Lemminkäinen Eesti AS-iga. Ehitustöödega alustatakse mai viimasel nädalal.

Lisaks staadionile rajatakse kaasaegne kunstmurukattega jalgpalliväljak, mis vastab mõõtmetelt ja kattematerjalilt Eesti Jalgpalliliidu staadioniteenindamise kriteeriumites sätestatud 3. kategooria nõuetele.

Viimsi abivallavanema Mati Mätliku sõnul ehitatakse lepingujärgselt esimeses etapis valmis kergejõustiku- ja jalgpallistaadion. “Esimeses etapis on ette nähtud ka harjutusväljaku rajamine. Samaaegselt staadioniga rajatakse Randvere tee äärde ka kergliiklustee, et tekiks ohutu teelõik kahe kooli vahele, mida täna pole,” ütles Mati Mätlik.

Objekti ehitab Lemminkäinen Eesti AS ja ehitusjärelvalvet teostab OÜ Ösel Consulting. Staadioni ehitusmaksumuseks on arvestatud suurusjärgus 1,56 miljonit eurot. 

Et staadionile rajatav kunstmuru- ja tartaankate paigaldus sõltub suuresti ilmastikutingimustest, siis on ehitusperioodi pikkuseks lepingus märgitud 8 kuud. Mätlik ütles ehitusuudistele, et plaan on võetud staadion valmis saada muidugi varem.

Lisaks rajatakse staadionile 100 kohaline parkla, mis staadioni ehitusmaksumuses ei kajastu. Perspektiivis on lisaparkimiskohad bussidele ja külalistele, mis on eraldi projekt.

Lemminkäinen Eesti AS-i ehitusprojektijuhi Priit Kuldsaare sõnul on viimase kümne aasta jooksul on staadionite ehituslahendused nii palju muutunud, et ehitamine käib üsna kiiresti, kõige suuremaks riskiks ongi ilm.

Staadioniehituse teises etapis on plaanis ehitada inventari ja sekretariaadi hoone. Lisaks on vald plaaninud staadioni lähedale ehitada ka multifunktsionaalne universaalne spordihoone.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785