Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 30. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Adamson paneb ameti maha

Maanteeameti juht Aivo Adamson lahkub ametist
Foto: Andras Kralla
Maanteeameti peadirektor Aivo Adamson lahkub ootamatult omal soovil ametist.

Adamson määrati maanteeameti juhiks 2012. aasta suvel pärast seda, kui sealt tagandati pärast skandaali senine peadirektor Tamur Tsäkko.

Maanteeameti peadirektor Aivo Adamson esitas neljapäeval majandus- ja kommunikatsiooniministrile lahkumisavalduse. Adamsoni tööleping lõpeb 31. mail. Ameti peadirektori kohale kuulutatakse välja avalik konkurss.

„Olen maanteeametit juhtinud kolm aastat. Marika Priskelt ja Erkki Raasukeselt saadud mandaadis ettenähtud lühiajalised ülesanded on täidetud ja pikemajalised tegemisel. Minu jaoks on aeg uuteks väljakutseteks küps. Julgen väita, et maanteeamet on kolme aastaga muutunud kaasaegseks riigiasutuseks. Meeskond, kellega koos viisin muudatusi ellu, on selgelt orienteeritud väärtusi hindavale ja tulemustele orienteeritud organisatsioonile,“ selgitas Adamson pressiteate vahendusel.

Adamson sõnas, et avalikus sektoris on võimalik muudatusi teha, keskendudes võimalustele, mitte takistustele. „Asi on tahtmises. See on müüt, et riigiametnikele on tähtis ainult enese heaolu. Minu senine kogemus nii riigi- kui erasektoris näitab, et mõlemal poolel on üksteiselt veel õppida ja arenguruumi on ka edaspidi. Olen veendunud, et ka riigisektori inimesed võiksid saada erasektori kogemuse.“ Ta lisas, et lahkub riigisektorist ainult positiivsete tunnetega.

„Üritasime teda küll ümber veenda, kuid loodan, et näeme teda ka tulevikus riigi arengusse panustamas. Mõni päev tagasi lõppes edukalt Veeteede Ameti juhi leidmise konkurss. Ka selle asutuse etteotsa valiti erasektori taustaga asjatundja, ja eeldan, et Aivo hea töö inspireerib ka järgmistel konkurssidel osalejaid. Tulevikus võiks olla erasektori juhtide jaoks tõsine väljakutse arendada riigis mõnd olulist valdkonda," lausus majandus- ja taristuminister Kristen Michal.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785