17. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IT-agentuuri hoone ehitatakse Lennusadamasse

Foto: Marko Mumm
Vabariigi Valitsus kinnitas Siseministeeriumi taotluse, mille kohaselt annab Justiitsministeerium Siseministeeriumi valitsemisele üle Tallinnas Vesilennuki tänaval asuvad kinnistud IT-agentuuri alalise peakorteri asukohaks. Hoone ehitushinnaks on ette nähtud 8,4 miljonit eurot.

Siseminister Hanno Pevkuri sõnul sõlmis Eesti Vabariigi valitsus ja Euroopa Liidu IT agentuur möödunud aastal kokkuleppe, millega Eesti Vabariik lubas tagada tulevasele agentuurile Tallinnas vajaliku hoone.

„Hoone asukoha valikuks sõlmis Siseministeerium koostöökokkuleppe Riigi Kinnisvara ASiga, kes kaardistas võimalikud riigimaad, mis vastasid agentuuri asukoha kriteeriumitele. Agentuurile sobivaim asukoht oli Justiitsministeeriumi valitsemisel olevad kinnistud Vesilennuki tn 5, 7 ja 9, mille baasil on võimalik tagada sobivas mahus kinnisvara, arvestades ka agentuuri arenguvajadusi,'' lausus Pevkur.

Möödunud aasta detsembris allkirjastas siseminister Hanno Pevkur Eesti ja Euroopa IT-agentuuri vahelise kokkuleppe, mille kohaselt ehitatakse Euroopa IT-agentuuri peakorter Tallinnasse ja sätestatakse IT-agentuuri töötajate õigused. Kokkuleppega lubas Eesti ehitada agentuurile bürooruumid kuni 100 inimesele ning anda need tasuta ameti kasutusse. Agentuuri valduste rajamiseks on Eesti eelarvestrateegias aastateks 2014–2017 ette nähtud 8,4 miljonit eurot.

Siseministeerium alustab peatselt koostöös RKASga arhitektuurikonkurssi ja hoone projekteerimist. Kokkuleppe alusel on agentuurile rajatud hoone üleandmise tähtajaks 31.12.2017.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785