Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 10. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Rahva Muuseumi ehitusluba vajab ajakohastamist

Foto: Raul Mee
Tartu linnavalitsuse ehitusjärelevalve on avastanud, et Eesti Rahva Muuseumi uue hoone ehitamine pole kooskõlas ehitusloaga ning palub Riigi Kinnisvara ASil taotleda uut ehitusluba.

Tartusse Raadile rajatav Eesti Rahva Muuseumi uus hoone on ehitatud meetri võrra kaugemale, kui näeb ette ehitusluba. Tartu linnavalitsuse selgitusel on tegu planeeritud muudatusega, ent paberil on asjad unustatud korda ajada, vahendasid ERR-i raadiouudised.

Tartu linnavalitsus andis Eesti Rahva Muuseumi uue hoone ehitajale, Riigi Kinnsvara ASile, aega 20. juunini, et ehitisele taotletaks uus ehitusluba. Nimelt on muudetud hoone asendiplaani, ka on probleeme ruumidega, näiteks lubatust väiksema invatualetiga, ning viimasel hetkel otsustas ehitaja muuta küttelahendust.

Seadusetähte järgides pidanuks ERMi ehitaja uue ehitusloa taotluse esitama juba ammu, ent nagu Tartus korduvalt ilmnenud, on ehitusloast mööda ehitatud linnavalitsuse teadmisel ja lootuses, et kellegi kolmanda huve ei rikuta.

Loe pikemalt ERR uudisteportaalist.

"ERMi ehitusluba väljastati 2009. aastal eelprojekti pealt ja vahepeale aja jooksul on avastatud projektis mõningad ebatäpsused, mida on ehituse käigus korrigeeritud. Tänaseks on selgunud eeldatavasti kõik erinevatest kaasatud projektide muudatustest (küttelahenduse muudatus, elektri liitumise muudatus jne) ja projektis tehtud täpsustused kajastatakse ehitusloa muudatuses nagu kord ette näeb," märkis Riigi Kinnisvara AS Ehitusuudistele.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785