27. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko alustas Leedus Pro Kapitalile korterelamu ehitusega

Foto: Pro Kapital
AS Pro Kapital Grupp teatas, et alustas Vilniuses uue korterelamu ehitustöödega, mille osas sõlmisid Pro Kapitali tütarettevõte Pro Kapital Bonum UAB ja Merko tütarettevõte UAB Merko Statyba ehituslepingu eelmise aasta suve lõpul.

Ehituslepingu maksumus Pro Kapital Bonum UAB ja Merko Statyba UAB'ga Vilniuses asuva korterelamu ehitus- ja projekteerimistööde teostamiseks oli 2,9 miljonit eurot ilma käibemaksuta.

Uus hoone hakkab asuma Vilniuses, Leedus, Pro Kapitali poolt arendatavas Saltiniu Namai elamukompleksis. Korterelamusse tuleb 41 korterit ja 3 äripinda müüdava pinnaga kokku 2679 m2. Planeeritav ehitusperiood on 15 kuud alates ehitustöödega alustamisest.

Saltiniu Namai on elamuehituse arendusprojekt, mis asub Vilniuse vanalinnas. Saltiniu Namai elamukvartali äriplaan näeb ette rea korterelamuid, mida ehitatakse etappide kaupa.

Asukoht on atraktiivne elamupiirkond, kuna see paikneb vanalinnas ning sinna pääseb nii auto kui ka ühistranspordiga. Korterelamute ja eramajade ehitamine ning vabaaja-, spordi- ja äritsoonide rajamine annab märkimisväärse panuse Vilniuse linna laienemisse, kus toimub märkimisväärne mahajäetud tööstusalade ümberehitamine.

Hetkel on rajatud neli viiekorruselist ärklikorrusega hoonet, üks kuuekorruseline ärklikorrusega hoone ja 11 eramaja. Pro Kapital on juba rajanud 159 korterit, 11 eramaja ja 24 äripinda müüdava pinnaga kokku 16 438 m2. 

Pro Kapital Vilnius Real Estate UAB kuulub 100% AS-le Pro Kapital Grupp. Pro Kapital Bonum UAB on Saltiniu Namai elamukvartalisse rajatava 44 pinnaga hoone arendaja

Pro Kapital Bonum UAB on märtsi seisuga suutnud sõlmida broneerimislepingud 30% müüdavast pinnast.

AS Pro Kapital Grupp juhatuse esimehe Paolo Michelozzi sõnul ollakse projekti seisuga hetkel rahul. "Oleme rahul Vilniuse projekti müügitulemustega ja korterelamu müügitulemustega. Oleme tunnetanud tugevat nõudlust Vilniuse kõrgema klassi elamispindade turul ja oleme seetõttu otsustanud alustada veel ühe korterelamu ehitustöödega Vilniuses“.

Uue hoone valmimise järgselt on Saltiniu Namai elamukompleksi esimene arendusfaas lõpule viidud. Saltiniu Namai elamukompleksi esimene faas hõlmab kokku 200 korterit, 27 äripinda ja 11 eramaja. Elamupiirkonna teises etapis on Saltiniu Namai elamukompleksis veel täiendavalt kasutamata arendusmahtu.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785