Soome lahe põhjakaldal laiutavad ehitajatele miljardiprojektid

Soome kerkivad mere äärde tornelamud
Soome kerkivad mere äärde tornelamud

Soome ehitusmaht mõjutab otseselt ka Eesti ehitajate leiba. Kui viimasel poolel aastal on tulnud põhjakaldalt uudiseid ehitusmahtude vähenemisest, siis sel nädalal on teatatud Helsingi piirkonnas kahe suurarenduse käimalükkamisest, mis on potentsiaalsed töömaad ka Eesti ehitajatele. Aeg näitab, kes saavutavad edu miljardiprojektide alltöövõtu hangetel

YIT Soome alustab Helsingis Pasila suurarendusega, mille ehitamise osas on koostöövõimalustega Ehitusuudiste andmetel tutvumas käinud juba mitu Eesti ehitusettevõtet. Tegemist on miljardiprojektiga, mille ehitamisega alustatakse juba tänavu ja mis annab ehitajatele tööd prognoositavalt 10 aastat.

Värskelt saabus Soomest uus miljardiprojekti uudis. Nimelt hakkavad põhjanaabrid Kalasatama piirkonda rajama tornelamuid. Esimese tornelamu ehitusega alustatakse juba järgmine aasta ning kogu arendusega plaanitakse valmis saada 2023. aastaks. 

See on kindlasti hea uudis ka Eesti ehitussektorile, mida kimbutab mahtude vähesus. Küll aga eeldab Soomes edukas alltöövõtt turu tundmist. 

Ehitusuudised.ee korraldab koostöös advokaadibürooga Rödl&Partnerid seminari Kuidas saada Soomes edukalt alltöövõttu? Seminaril räägivad edu valemitest eksperdid Soomest.

Vaata lähemalt infot SIIT ja pane ennast kirja.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed