5. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinnasse kerkiv kõrghoone sai nurgakivi

Foto: Novira Capital
5. märtsil asetati nurgakivi Tallinna südalinna Tartu maantee ja Pronksi tänava nurgale kerkivale 15-korruselisele büroo- ja korterihoonele Novira Plaza, mille 5500-ruutmeetrisest kogupinnast on tänaseks juba üle poole müügilepingutega kaetud.

Pinnad müügiks, mitte üüriks

Projekti arendaja Novira Capitali juhtivpartneri Arle Mölderi sõnul on nurgakivi saanud kõrghoone pealinna kinnisvaraturul ainulaadne arendus, kuna selle kõik pinnad on ehitatud müügiks.

“Kui valdavalt pakuvad kaasaegsed südalinna kontorimajad üüripindu, siis järgmise aasta suvel valmivas kõrghoones on unikaalne võimalus saada büroo omanikuks pealinna ärikvartali südames,” ütles Mölder. Ühe ruutmeetri müügihind Tallinna citysse kerkivas Novira Plazas on olenevalt korrusest 2500-3500 eurot, kogu hoone müügikäive ulatub 20 miljoni euroni. Tänaseks on majas müüdud või eellepingutega kaetud juba üle 3500 m2.

Plaza katusekorrusel asub kolm Tallinnas unikaalset penthouse-tüüpi 91-155 ruutmeetrist luksuskorterit ning 13. ja 14. korrusel on kummalgi viis 51-91 ruutmeetri suurust elupinda, millest kõigist avanevad suurepärased vaated vanalinnale või merele.

Ülemistele korrustele panoraamvaatega korterid

Novira Plaza on Tallinna ärikvartalis uuenduslik ehitis ka seetõttu, et hoone ülemistele korrustele on projekteeritud korterid.

“Meie poolt oli see julge ja ebatavaline otsus ehitada lisaks kontoritele hoonesse ka elamispinnad, kuid tundub, et risk on end õigustanud, sest huvi fantastiliste vaadetega korterite järele on suur,” sõnas Mölder. Novira.

Novira Capital on rahvusvahelisel kapitalil baseeruv ettevõte, mis tegeleb suuremahuliste kinnisvaraprojektide finantseerimise ja arendamisega Tallinnas. Ettevõte on Tallinna kesklinna piirkonnas tänaseks alustanud 11 500m2 büroo- ja elamispindade ehitust ning müüki, millele lisandub lähema aasta jooksul veel uusi projekte kogumahus 15 000m2. Novira Capitali hästi struktureeritud arendusprojektide portfelli kuuluvad täna keskmise hinnatasemega korterid kesklinna äärealadel, eksklusiivsed büroo- ja kaubanduspinnad äripiirkonna südames ning luksuslikud südalinnakorterid.

Erineva kasutusalaga pinnad ei ristu

Novira Plaza on büroodele ja korteritele projekteeritud eraldi sissepääsud ja fuajeed. Kõrghoone esimesele korrusele tuleb avarate vitriinakendega esinduslik kaubanduspind väljapääsuga Tartu maanteele.

Korrustel 2-12 asuvad erineva suurusega eksklusiivsed büroopinnad suuruses 57-386 ruutmeetrit. Hoone alla rajatakse kahekorruseline parkla. Novira Plaza arhitektid on Kalle Vellevoog, Andrus Andrejev ja Lidia Zarudnaya arhitektuuribüroost JVR koostöös Malle Laanega arhitektuuribüroost Laan & Remi. Hoone sisearhitektuurilise lahenduse tegi Tiiu Truus.

Novira Plaza välisviimistluses on peamiselt kasutatud klaasi ning vähesel määral ka tsingitud plekki. Kogu hoone välisfassaadi kaunistab efektne LED-valgustuslahendus. Novira Plaza ehitab ehitusfirma Bauschmidt. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785