Millist kinnisvara Venemaa kodanik ostab?

Kinnisvara Narva-Jõesuus
Kinnisvara Narva-Jõesuus

Venemaa kodanikke huvitab Narva piirkonna kinnisvara, kui ka uute arendustega piirkonnad Narva-Jõesuu mereäärne piirkond ja Tallinn.

Arco Vara juhatuse liikme ja Eesti vahendusbüroode juhi Maia Daljajev tõi esile, et praegusel ajal on laias laastus kahte tüüpi Vene ostjaid: esiteks need, kes käivad nädalavahetusel Narvas toitu ostmas ja huvituvad enamasti sealse piirkonna kinnisvarast. Teine huvigrupp tutvub uute elamutega ja kuna Narvas ei ole uusi arendusi, huvitab jõukamat ostjaskonda Narva-Jõesuu mereäärne piirkond ja Tallinn.

“Väga põhjalikult uuritakse kinnisvara tulevikuväärtuse kohta – mis mõjutab konkreetses piirkonnas kinnisvara hinna muutumist. Seega on Eesti elukondlikusse kinnisvarasse investeerijatel kindlad ootused tootlikkusele ja likviidsusele,” selgitas Daljajev.

Ta lisas, et nende büroo on kokku puutunud mitme kliendiga, kes tunnevad huvi Eesti mõistes eriliste objektide vastu, milleks on erinevas seisukorras mõisad või kunagised tööstushooned.

Tema sõnul ei ole nende ostuhuviliste puhul oluline mitte see, kas objekti saaks tulevikus kallimalt ära müüa, vaid ostja soov on omapärane objekt väärikalt taastada või üles ehitada, midagi luua ja sellega ka endast märk maha jätta. “Sageli aga loobutakse sellistest ostudest, sest ümberehitamise reeglid ei võimalda muudatusi, mida ostuhuviline oleks teha soovinud,” tundis Daljajev kahetsust.

Vene ostja on tema sõnul iga aastaga teadlikumaks saanud ja tavapärane on olukord, kus enne ostuotsust küsitakse infot spetsialistide käest ning usaldusväärse tuttava soovitusel on nõuandes kõige suurem osakaal. “Uisapäisa, et lihtsalt midagi ära osta, ei tee Vene klient enam ühtegi ostu. Õnneks on meil valik piisavalt suur, et klient leiaks enda jaoks õige korteri, elamu, kinnistu või mõisa,” kommenteeris ta.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed