Autor: Rainer Saad • 6. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara tulemused kui Ameerika mäed

Foto: Raul Mee
Arco Vara teatas majandusaasta puhaskasumi ja käibe järsust langusest ning kirjeldas tulemusi kui Ameerika mägesid, mis kõiguvad üles-alla.

18. veebruaril toimub Äripäeva Kinnisvarakonverents 2015, kus teiste seas räägib Aavo Kokk teemal “Kanada onu ja Vene sõbra müüt” ehk milline on tegelikkus välismaiste investorite leidmisel ja kuhu liigub investorite raha lähiaastatel.

Kontserni 2014. aasta 12 kuu müügitulu jätkuvatest tegevusvaldkondadest oli 9,2 miljonit eurot, mis on 1,5 miljonit eurot (ehk 14.6%) vähem võrreldes 2013. aastaga. Puhaskasum langes sama ajaga 3,5 miljonilt eurolt 1,1 miljoni eurole.

Arco Vara juht Tarmo Sild ütles majandusaruandes, et firma sõit jätkub nagu Ameerika mägedel. „Kvartaalsed tegevus- ja müügimahud ning kasumid on väga kõikuvad,“ ütles ta.

Kinnisvarafirma neljanda kvartali puhaskasum langes võrreldes 2013. aasta neljanda kvartaliga 2 miljonilt eurolt 0,6 miljoni eurole. Samas käive suurenes 2 miljonilt 5,8 miljonile. „Tagasihoidlikule aasta algusele järgnes Arco Vara suurust arvestades võimas neljas kvartal, kus kontsern müüs kortereid peaaegu 5 miljoni euro eest. Samas alustas Arco Vara möödunud aastat praktiliselt tühja laoga ning loodetavasti jääb see viimaseks selliseks aasta alguseks,“ ütles Sild.

Ameerika mägede analoogiale vaatamata märgib Sild, et Arco Vara sõit on õiges suunas ning järjest rohkem stabiliseeruv. Õige suuna all peab ta silmas seda, et kontserni äritegevus on jätkuvalt kasumlik ning seejuures orienteeritud kasvule. Kui 2013. aasta kasumi põhjuseks oli ennekõike kontsernile võetud üle jõu käivatest kohustustest ja riskidest edukas vabanemine ja bilansi puhastamine, siis 2014. aasta kasumis on oluline osa ka kontserni põhitegevustel: arendustoodete müük ja kinnisvaraga seotud teenuste osutamine.

Eelmise aasta 12 kuuga müüdi kontserni arendatavates projektides 77 korterit ja äripinda ning 4 elamukrunti. 2013. aasta 12 kuuga müüdi 78 korterit ja 5 krunti.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785