Autor: Sulev Senkel • 30. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linnahalll saab naabriks uue ärihoone

Foto: Capital Mill OÜ
Tallinna Linnahalli lähedale kerkib aasta lõpuks Baltimaade üks modernsemaid ärihooneid nimega Explorer, millesse on põimitud kaasaegne arhitektuur ja ökonoomseimad tehnoloogilised lahendused.

“Me ei ehita üksikuid hooneid, me ehitame visiooni, tervikpilti,” ütles Capital Milli tegevjuht Igor Mölder. “Me näeme sadamaala kvaliteetse elu- ja töökeskkonnana, kus lennukad ja maailma muutvad ideed saavad sündida keskkonnasõbralikes, turvalistes ja nägusates tingimustes.”

Ärimaja arendaja Capital Mill OÜ esitles Kai ja Sadama tänava ning Mere puiestee vahelisel alal valmivat hoonet eile praegustele ja tulevastele partneritele, esitledes ka selle nime – Explorer.

Hoone arhitekt on Tormi Sooväli (T.Sooväli OÜ), ehitaja on AS YIT Ehitus ja ehitusjärelevalvet teostab  Ehitusekpertiisibüroo OÜ.

Möldri sõnul kuulub Explorer aasta tagasi samuti sadamapiirkonnas valminud Navigatori ärihoonega ühte tervikpilti, mille kaugem vaade on kujundada Tallinna mereaken innovaatiliseks, hinnatud ja kõrgete kvaliteedinõuete järgi ehitatud piirkonnaks.

Ärihoone Explorer on kavandatud ja ehitatakse nii, et sellele väljastataks maailmas kõrgelt hinnatud LEED Gold sertifikaat. See kinnitab hoone keskkonnasäästlikku ehitamist, kasutamist ning inimesele maksimaalselt loomuliku ja õdusa sisekeskkonna olemasolu. Capital Milli uusarenduste juhi Marko Uueda sõnul saab uus ärihoone kõrguma oma nime väärilisena.

“Exploreri kuuel korrusel on büroopinda kokku umbes 5000 ruutmeetrit, mille privaatne ja hubane sisekeskkond soodustab kõrgemat töövõimet ja tulemuslikkust,” lausus Uueda. “Lisaks sisemisele ilule on hoone päevasel ajal pilkupüüdev oma fassaadide erisuunaliste päikese ja kuumuse eest kaitsvate päikesesirmidega ning pimedas LED-valgustuse mõjul ellu ärkavate fassaadidega.”

Capital Mill OÜ asutati 2008 aasta alguses eesmärgiga korraldada investeeringuid Balti riikides asuvatesse ärihoonetesse  ning suurendada nende väärtust kvaliteetse kinnisvarajuhtimise abil. Ettevõtte asutajateks ning partneriteks on pikaajalise kinnisvara- ja panganduskogemusega meeskond. Capital Milli juhtimise all on arvukalt kõrgelt hinnatuid ärihooneid Eestis, Lätis ja Leedus.

Foto: Capital Mill OÜ
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785