6. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas kevadsula toob lõpuks Kopli liinide arendaja?

Pikka aega on otsitud Kopli liinide maa-alale arendajat. Eelmine aasta laekus pakkumine küll esimeses voorud, kuid juriidilise nüansi tõttu lõpuni ei jõudnud. Uued pakkujad on Fund Ehitus ja Pro Kapital.

Kopli liinide ostuks pakkumise teinud ja kvalifitseerimise tingimustele vastanud mõlemad ettevõtted peavad enampakkumise teises etapis esitama hiljemalt 10. veebruariks 2015 täpsustatud pakkumise.

„Pakkumine peab sisaldama pakkumissumma, projekti äriplaani, sh Kopli liinide ala infrastruktuuri väljaehitamise kava. Teisel etapil on arendajal võimalik täpsustada esimesel etapil esitatud Kopli liinide linnaehituslikku visiooni,“ ütles abilinnapea Eha Võrk.

Tallinna linna omandis olevate kinnistute (Kopli liinide) kombineeritud pakkumise esimesele etapile laekus kaks pakkumist. Pakkumised tegid OÜ Fund Ehitus ja AS Pro Kapital Grupp.

Teise etapi pakkumus peab sisaldama pakkumissumma kinnistute ostmiseks;

- äriplaani, mis peab sisaldama järgnevaid osasid:- lühiülevaade; ettevõtte lühikirjeldus ja projekti üldine juhtimine;- projekti kirjeldus, sh detailplaneeringu koostamise, projekteerimise ja ehitamise protsesside kirjeldus ning projekti realiseerimise ajakava ning tagatised avalikult kasutatavate alade väljaarendamiseks võetavate kohustuste täitmiseks;- kinnistutele hoonete püstitamise ajakava;- sotsiaalobjektide rajamise ning piirkonna kaubandus- ja teenindusfunktsiooniga ettevõtluskeskkonna tagamise kava;- kinnistute turvalisuse tagamise abinõude kava ning Tallinna linna heakorra eeskirja täitmise tagamise kava;- projekti finantseerimisstrateegia ja finantsprognoosid ning projekti riskid.

Vajadusel peab pakkuja esitama täpsustatud Kopli liinide linnaehitusliku visiooni.

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785