19. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RKAS sõlmis YIT-ga Rahvusarhiivi ehituslepingu

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) ja YIT Ehitus AS allkirjastasid 7,7 miljoni euro suuruse lepingu, mille kohaselt rajatakse Tartusse Rahvusarhiivi uus büroo- ja arhiivihoone. Ehitustegevusega on plaanis alustada tuleva aasta jaanuaris ning tööd lõpetada 2016. aasta kevadel.

Eesmärgiks on tähtaegselt ja optimaalsete kuludega ehitada hoone, mis oleks Rahvusarhiivi funktsioonidest tulenevaks tööks sobiv, vastaks kehtestatud ning arhiivispetsiifilistele nõuetele ja oleks ülalpidamises võimalikult energiasäästlik, vastupidav ning kauakestev.

 Rahvusarhiivi uue hoone projekt valmis firmade Asum Arhitektid OÜ, Arhitekt11 OÜ ja Vaikla Stuudio OÜ koostöös. Kuuekorruselise hoone suuruseks on kavandatud ligi 11 000 ruutmeetrit ja see rajatakse Tartusse Nooruse 3 kinnistule. YIT Ehitus ASi juhatuse liige ehitusdirektor Toomas Rapp väljendas headmeelt, et YIT Ehitus pälvis usalduse ehitada Eesti Rahvusarhiivi hoonekompleks.

„Meeskond on komplekteeritud, ehituse ettevalmistustööd käivad ja ehitustöödega alustame vastavalt kavandatule jaanuaris 2015. Rahvusarhiiv on YIT ja RKAS vahelises koostöös esimene projekt, milles järgitakse BIM põhimõtteid ja kasutatakse 3D-projekteerimisest tulenevaid võimalusi,“  märkis Toomas Rapp.YIT Ehitus AS on Eesti juhtivaid ehitusettevõtteid, mis kuulub Soome suurimasse ehitusteenuseid pakkuvasse kontserni YIT. Ettevõtte tegevusvaldkonnad on ehituse peatöövõtt – hoonete ja rajatiste ehitamine – ning elamuarendus. 2013. aastal oli YIT kontserni käive ligikaudu 1,9 miljardit eurot.

 Ehitajast

 

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785