Autor: Juhan Lang • 16. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara tütar taasalustas Bulgaarias müüki

Arco Vara Bulgaaria tütarettevõte Arco Invest EOOD taasalustas eelmisel nädalal korterite müüki Madrid Blvd projektis Sofias, teatas ettevõtte äsja.

Börsiteates selgitatakse, et Madrid Blvd projekti korterid, müüdava kogupinnaga 3800 m2, on tagasi Sofia kinnisvaraturul. Korterite turundus ja müük oli ajutiselt peatatud, sest pangafinantseeringu pikendamine oli küsimärgi all.

Viimane korter müüdi kontserni teatel Madrid Blvd projektis mullu detsembris. Esimene müük peale müügi taasalustamist tehti reedel, 12. detsembril.

Detsembri alguseks oli hoones müümata 34 korterit, millest 15 on mõeldud väljarentimiseks. Peale eelmise nädala tehingut on müügis veel 18 korterit, võimalik on ka rendikorterite müük, seisab teates.

Arco Vara teatel saadakse kontori- ja kaubanduspindadelt jätkuvalt ka üle 900 000 euro renditulu aastas, millest kaetakse pangalaenu intressid ja tegevuskulud, lisaks jääb osa rahast ka kontserni käsutusse.

Piraeus Bank Bulgaria laenu põhiosa moodustab 11,90 miljonit eurot peale oktoobris tehtud 250 000 euro suurust laenutagastust. Täiendav 950 000 euro suurune laenuosa kuulub tagastamisele 2015. aasta jaanuari lõpuks.

Ülejäänud laenusumma 10,95 miljonit eurot tuleb tagasi maksta 2017. aasta detsembri lõpuks. Selleks ajaks peaks korterite (sh rendikorterite) ja parkimiskohtade müügi arvelt laenu jääk vähenema vähemalt 3,5 miljoni euro võrra.

Kontserni pikaajaline plaan näeb ette ka Madrid Blvd hoone kaubandus- ja büroopindade müügi ühe paketina 2017. aasta lõpuks.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785