Autor: Gerli Ramler, Äripäeva kaasautor • 15. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CM. Ehitusfirma Vesiroos OÜ: peatöövõtja kohus on väärtustada alltöövõtjaid

On tõsiasi, et peatöövõtja, kellel on palju erinevaid alltöövõtjaid, ei suuda garanteerida stabiilselt head kvaliteeti, ütleb Vesiroos OÜ eritööde projektijuht Raigo Vihalem. Parima tulemuse saavutamiseks peab ettevõte oma töötajaid ja alltöövõtjaid rohkem väärtustama, sest edu saabub vaid kindlate ja võimekate koostööpartnerite puhul.

Vihalemi sõnul oleks tal kliendina hirm võtta turult kõige madalama hinnaga maja, mille kvaliteedis ei saa kindel olla. Kuigi ehitaja vastutab ehituse eest, jääb klient vastutavaks hoone ohutuse ja enda tervishoiu eest. Ja kui ehitaja ei tunne vastutust hoone lõpliku ja edasise kvaliteedi eest ega pole projekti loogiliselt läbi mõelnud, ei saa lõppetulemus kuidagi hea tulla.

„Oskusteave, kogemused ja inseneride kaasamine tulevad kasuks juba projekteerimisfaasis, aidates kliendile luua funktsionaalset, hea sisekliimaga energiatõhusat hoonet. Oleme läinud seda teed, et kaasanud iga objekti meeskonda konstruktori, kes aitab ka juba ehituse käigus parimaid lahendusi leida,“ räägib Vihalem. „Lõpptulemusele on ääretult oluline, et üks meeskond tegutseks hoone juures projekteerimisest kuni valmimiseni.“

Vesiroos OÜ paindlikkust ja kvaliteeti kiidab ka nende klient Andres Heinver, kellel tekkis 2012. aastal võimalus oma unistus teostada ja endale uus kodu lasta ehitada. Ehitaja valimiseks korraldas ta kutsetega konkursi, olles juba varasemalt kõikide osalejate taustaga põgusalt kursis.

„Läbirääkimiste käigus otsustasime anda vastutuse Vesiroos OÜle, kelle plussiks oli varasem kogemus ning ettevõtte juhi Riho Pihlapuu ütlus kvaliteedi kohta: „Nagu endale!“,“ meenutab Heinver. Ehitusfirma pidi lammutama kaks kinnistul olnud hoonet, rajama kommunikatsioonid ja ehitama elumaja ning sauna.

„Kuna ma ei osanud kogu projekti täies ulatuses vaimusilmas ette näha, oli lausa suurepärane, kuidas me töökoosolekute käigus muudatused kokku leppisime – näiteks ehitasime terrassi alla keldri,“ räägib Heinver ja nendib, et eraldi kiitmist vajab ka pühendunud töödejuhataja Avo Teimann, kes oli suurte kogemustega, kannatlik ja vastutustundlik, suutes vilunult dirigeerida korraga käimasolevaid välis-, sise- ja eritöid.

Ka kaks aastat hiljem pole majaomanik hoonetes mingeid olulisi vigu leidunud ning on tänaseks oma tublit ehitajat soovitanud paljudele sõpradele-tuttavatele.

Tellija: oluline on tajuda koostöötahet

Spordi- ja vabaajakaupade müüja Rademar OÜ juht Heiki Kuusmann on Vesiroos OÜ-ga koostööd teinud päris mitmel objektil. „Esimene ühine projekt oli meil 2011. aastal Sikupilli kaupluses ning selle projekti juures tajusime väga selgelt, mida tähendab koostöötahe: kõik tööd planeeriti vastavalt kliendi soovile ja oldi valmis töötama ka öösel.“

Selline suhtumine üllatas Rademari meeskonda positiivselt ning muidugi järgnes heale koostööle jätk uutel objektidel. Täna on Vesiroos OÜ aidanud Rademaril ehitada kauplusi Rocca al Mare, Magistrali, Rattamaailma, Postimaja Ülemiste keskustes ning väiksemas mahus ka teistel objektidel.

„Vesiroos OÜd soovitati meile kui suurte kogemustega kaubanduspindade renoveerijat, kes on teinud pikalt koostööd Selveriga. Oleme tõesti väga rahul, sest tähtaegadest on kinni peetud ja töö on kvaliteetne. Ehitusjuht Urmas Saar hoiab kõik asjad väga hästi kontrolli all ja teeb tihti sedagi, mis ei ole otseselt tema kohus,“ räägib Kuusmann.

Ehitaja peab tundma kalendrit ja kella

Kehtna ja Kaiu kaupluste ning Kohila kaubanduskeskuse ehitusel Vesiroos OÜ-ga koostööd teinud Rapla Tarbijate Ühistu juhatuse esimees Väino Sassi lisab, et põhjuseid just seda ehitusettevõtet eelistada on mitmeid, aga peamised on asjatundlikkus, kvaliteet, kella ja kalendri tundmine ning korrektsus asjaajamises. „Meie objektid on olnud suhteliset väikesed ja sellisele keskmisele ettevõttele sellest  tulenevalt  ka jõukohased.  Ehitusgarantii  ja sellest tekkinud probleemid on alati lahendatud.“

Ehitusmaterjalide müüja ning ehitusteenuse pakkuja Vesiroos OÜ on Tallinna lähistel Kohilas tegutsenud juba üle 15 aasta. Eesti kapitalil põhineva ettevõtte juhi Riho Pihlapuu sõnul pole oluline ettevõtte suurus või vanus, vaid väärtus, mida saab kõige paremini näidata läbi innovatsiooni.

„Me ei ole suure kasumimarginaaliga ettevõte, aga oleme järk-järgult kasvanud, palganud uusi töötajaid ning neisse investeerinud. Jätkusuutlik tegutsemine on aidanud meil teha julgeid otsuseid ning liikuda kliendile lähemale,“ ütleb Pihlapuu. „Meie põhimõte on kvaliteedi osas mitte hinnaalandust teha. Sellest on saanud meie visiitkaart ning tänu oma põhimõtetele omame turunišši, kus reklaam meie kohta liigub enamasti kliendilt kliendile.“

Ehitusteenustena pakub Vesiroos OÜ täna sisuliselt kõike alates üldehitusest koos lammutuse, betoonimise, fassaadi, viimistluse ning krohvimistöödega, lisaks kütte- ja jahutussüsteemide projekteerimist ning paigaldust.

www.ehitus.vesiroos.com

Referentsid: Rocca al Mare spordipood
Foto: Vesiroos OÜ
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785