13. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tulekul: Ehitusettevõtjate TOP 2013

Juba järgmine nädal ilmub Äripäeva vahel Ehituse eri, kus ilmub ka Ehitusettevõtjate TOP 2013. Järjekordne ehitusettevõtete edetabel avab taaskord selle kirju pildi, mida meie küllalt väikese mahuga ehitusturg tegelikult sisaldab.

Möödunudaastase edu tõi varasemalt tehtud töö lugu räägib ehitusettevõtjate TOPis kolmandale kohale tulnud ettevõttest, kelle  2013. aasta suure käibekasvu taga olid tööd projektidega, millega tegelema asuti juba mitme aasta eest. Tänasedki projektid vaatavad tulevikku ning mõjutavad ettevõtte tulemusi järgmise 3-4 aasta pärast.

Keskkonnahoid läbi CO2 emissiooni piiramise saab järjest olulisemaks ka ehituses ning hoonete ekspluatatsioonis. Seda kui „roheline” on hoone, saab peagi teaduslikel  alustel välja töötatud Eesti oma süsteemi põhjal hinnata ning loomisel on Eesti oma rohemärgis.

Lugu ERM ehituse silmapaistvad lahendustest toob lugejateni loo, mis räägib, üle kümne aasta tagasi tehtud otsus, et uus ja uhke Eesti Rahva Muuseumi hoone tuleb just Tartusse Raadile, on praeguseks jõudnud päris lähedale lõpptulemusele – saabuv talv on esimene, mil valmiv hoone on juba „karp kinni“ staadiumis ning ehitajate jaoks hakkab lõpp tasapisi paistma.

Uued hindamiskriteeriumid ehitushangetes arendavad valdkonda edasi räägib sellest, et Rahvusarhiivi uue hoone ehitushankel on kasutusel esmakordselt uudne väärtuspunktide arvestamise meetod, mis aitab vältida ainuüksi hinnale keskendumist ning aitab pikemas perspektiivis kogu valdkonda edasi arendada.

AS Teede REV-2 juhatuse liige Taimo Murer, kirjutab, et teedeehitaja võtab arendustegevuses juhtrolli. Tallinna Tehnikaülikooli innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuse Mektory ning TREV-2 Grupp raamlepingu esimesed teemad on teekaamerad ja ilmajaamad ning materjalikasutus.

Loe lähemalt juba järgmine nädal 20. novembril Äripäeva vahel ilmuvast Ehituse lisast.

                                                   REGISTREERU JUBA TÄNA

 

                                                          LISAINFO SIIT

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785