Autor: Gerli Ramler, Äripäeva kaasautor • 12. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CM: Ruukki uus fassaadisüsteem muudab igava tööstushoone  arhitektuuripärliks

Katuse- ja fassaaditootja Ruukki uus arhitektuurne fassaadisüsteem  Forma™ säästab tänu oma õhutihedusele kuni viiendiku võrra hoone energiakulusid ja parandab maja energiaklassi. Lisaks uutele rajatavatele hoonetele paigaldatakse uut fassaadisüsteemi sama heade tulemustega ka vanematele ehitistele.

Seniste sandwich- ja energiapaneelide kõrval turule toodud Forma™ on uue põlvkonna arhitektuurne fassaadisüsteem, mis ühendab endas energiasäästlikkuse ja unikaalse disaini. Tegemist on täielikku projekteerimistuge, energiasimulatsiooni teenust ning kõiki paigalduseks vajalikke komponente sisaldava terviktarnega, mis sobib nii tööstushoonete- kui ka ärihoonete ehitamiseks.

„Forma™ alusstruktuur koosneb teraskattega isoleeritud kihtpaneelidest (nn sandwich-paneelid), millel energiatõhususe tagamiseks suur õhutihedus,“ kirjeldab Ruukki esindaja Indrek Meri.

https://www.youtube.com/watch?v=RPz-Gl0bF1M

Konstruktsiooni kiire paigaldamine tagab hoonele ilmastikukaitse, kusjuures fassaadikatte võib ehitisele paigaldada ka hiljem. Fassaadikatete valikus on hoone visuaalseks kujundamiseks saadaval palju kujusid, materjale ja värve, mis muudavad ka kõige igavama tööstushoone hoone ainulaadseks arhitektuuripärliks. Lisaks on Ruukki® on töötanud uudse lahenduse Ruukki Expression™, mis võimaldab energiapaneelisüsteemi välisküljele kleepida kõrge kvaliteedi ja suurepärase UV-kindlusega mustreid ja pilte, mis on disainitud vastavalt kliendi soovile.

Uus energiapaneelisüsteem annab majanduslikke ja ökoloogiliseid eeliseid

„Kõigi meie materjalide eesmärgiks on keskkonnasõbralikkus, pikaealisus ning energiakulude kokkuhoid,“ ütleb Meri ja lisab, et  kuna Ruukki uus energiapaneelilahendus säästab hoone küttekulusid, tagab see olulise CO2 emissiooni vähenemise ning lisaks annavad jätkusuutlikkuse põhimõtetega vastavuses ehitatud projektid kõrgemad LEED ja BREEAM näitajad.

„Usume oma lahenduse õhutihedusse, suutes ainsa paneelitootjana tagada hoone täpset õhutiheduse taset,“ nendib Meri. Ja kuna ruumide sisetemperatuur on tänu külmasildade puudumisele stabiilne, paraneb ka sealne sisekliima.

Lisaks energiapaneelile pakub Ruukki ainulaadset sandwich-paneeli SPA E LIFE ENERGY, millel on erakordselt kõrge taaskasutatud materjali sisu. Paneeli säästlik tooraine ja tootmine vähendab CO2 heitkoguseid nii ehitamise käigus kui ka hoone kasutamisel. Tänu keskkonnasäästlikule imagole, kvaliteetsetele ehitusmaterjalidele  ja madalatele ekspluatatsioonikuludele kasvab iga Ruukki abil ehitatud kinnisvara väärtus.

Uus tehas vähendas tarneaegu ja suurendas paindlikkust

Eelmise aasta lõpus avas Ruukki Pärnus uue fassaaditoodete tehase, kus toodetakse Liberta™ fassaadikassette, fassaadilamelle ning disainprofiile. Uue liiniga taasalustas Ruukki Eestis metallist seinakatete tootmist, mis klientide jaoks tähendab paindlikumat teenindust, kiiremat tarnet ning senisest oluliselt suuremat värvivalikut.

Pärnu tehases valmistavad unikaalsed disainprofiilid annavad suurepärase võimaluse muuta igavad tööstushooned huvitavaks ja ainulaadseks. Disainprofiilid varieeruvad väga laias valikus alates vormidest, suurustest ja värvitoonidest kuni koostevõimalusteni erinevate materjaidega nagu teras, alumiinium ja ilmastikukindel Cor-Ten. Keegi teine meie lähiregioonides selliseid disainprofiile ei tooda.

Standardselt pakub Ruukki profiilidele Hiarc-pinnakatteid, andes neile 20-aastane pinnakattegarantii. Terase ja alumiiniumi puhul võib kliendi soovil kasutada ka pulbervärvimist, mille pinnakattele annab tehas Eestis ainsana 10 aastat esteetilist garantiid ja 50 aastat tehnilist garantiid.

Lisaks disainprofiilidele on pakkuda lihtsalt ja kiirelt paigaldatavat lamellilahendust, mille varjatud või nähtavad kinnitid muudavad pinna visuaalselt omanäoliseks. Liberta™ fassaadikassetid pakuvad erinevaid kassette ja erisuurusega vuuke kasutades võimalusi muuta fassaadi pinda ja värvi ning lisaks on saadaval Ruukki traditsioonilised trapets- ja laineprofiilid.

„Oleme Eesti turul ainsad, kes pakuvad fassaadikattelahendusi sandwich-paneelist kuni fassaadikateteni ning annavad sellele  tervikliku garantii aastakümneteks,“ sõnab Meri, lisades, et Eestis toodetud fassaadikatteid tarnitakse üle Euroopa kuni Inglismaani. Ruukki fassaadikatete kasuks räägib nende kvaliteet ja pikaealisus ning ka see, et need on praktiliselt hooldusvabad.

Vaata lähemalt ka Forma projekteerimisjuhendeid: http://bit.ly/1yyvHQk

Ruukki ehituslahendused : www.facebook.com/Ruukkiehituslahendused

Selle artikli ilmumist toetas

Ruukkiwww.ruukki.ee

 

Foto: Ruukki
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785