Merko rajas Sillamäele 20 kilomeetrit torustikke

Sillamäe linna torustike ja puurkaevude projekteerimis- ja ehitustööde projekti raames rekonstrueeris ja ehitas AS Merko Infra 11 km vee- ning ligi 12 km kanalisatsioonitorustikke, lisaks rekonstrueeriti kaks pumplat ning täiendati üht veetöötlusjaama.

„Teostatud tööde tulemusena on lisaks minimeeritud trasside veelekked ning tänu efektiivsemale reoveepuhastusprotsessile vähenenud Soome lahte suunduva heitvee reostuskoormus,“ ütles AS Sillamäe Veevärk juhataja Viktor Rodkin.

Teise etapi raames projekteeriti, ehitati ja rekonstrueeriti AS Merko Infra prjekijuhi Kalev Luiga sõnul kokku 11,4 km veetorustikke, 10,3 km isevoolset kanalisatsiooni torustikke ning 1,4 km survekanalisatsiooni torustikku. Lisaks rekonstrueeriti kaks puurkaev-pumplat ja täiendati üht veetöötlusjaama. Vee kvaliteedi tõstmise eesmärgil paigaldati kesk- ja mikropumplasse ning puurkaevpumplasse nr 8 ultraviolett (UV) seadmed.

"Vee desinfitseerimine ultraviolettkiirguse abil seisneb vajaliku UV kiirgus doosi emiteerimises töödeldavas vees esinevatele mikroorganismidele,“ ütles Luiga.

Merko teostas aastatel 2010-2012 ka Sillamäe vee- ja kanalisatsioonitorustike rajamise esimese etapi tööd, mille raames rajati 11 km vee- ning 15 km kanalisatsioonitorustikke, samuti  11 puurkaev-pumplat, kaks reoveepumplat, kaks II astme pumplat ja üks veetöötlusjaam.

Osale arutelus

  • Ehitusuudised.ee toimetus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed