1. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TREV-2 Grupp ja TTÜ Mektory keskus alustavad koostööd innovatsiooni alal

TREV-2 usub, et Mektory ja TTÜ teadlaste abiga leida innovatsiooni abil võimalikku konkurentsieelist tee-ehituses.  

TTÜ innovatsiooni ja rahvusvaheliste suhete prorektor Tea Varrak ning taristusehituskontserni TREV-2 Grupp juhatuse esimees Erki Mölder allkirjastasid raamlepingu koostöö alustamiseks ettevõtte  ja ülikooli vahel teedeehituses innovaatiliste lahenduste arendamiseks ja testimiseks.

“Koostööleppega loome üheltpoolt ülikoolile ning TREV-2 Grupile partnerina head eeldused vastastikku kasulikuks teadus- ja arendustegevuseks,” lausus TTÜ prorektor ning innovatsiooni - ja ettevõtluskeskuse Mektory direktor Tea Varrak.

“Ülikooli kompetentsi on võimalik kasutada toote- ja teenusearenduses ning ettevõte omakorda pakub innovaatilistele lahendustele ja ideedele rakendusvõimalusi,” lisas Varrak

TREV-2 Grupi juhatuse esimehe Erki Mölderi sõnul loob just koostöö kodumaiste teadlastega kõige paremad eeldused selleks, et insenerehituse valdkonnas kõige paremaid ja Eesti vajadustele vastavaid innovaatilisi lahendusi arendada. “Soovime koos TTÜ teadlastega tõsta ettevõtte tehnoloogilist võimekust, olles nii innovaatiliste lahenduste kasutuselevõtu osas Eestis esirinnas,” märkis Mölder.

Võimalikud esimesed ühised arendusprojektid hõlmavad innovaatilisi ja Eesti geograafilistest ning klimaatilistest eripäradest lähtuvaid lahendusi nii teedeehituses kui ka –hooldes. “Meie vaatepunktist on sõnum teadlastele – kui suudame uute lahenduste abil taristuobjekte/teid paremini ehitada ja hooldada, siis arendame ja testime neid ühiselt,” lisas Mölder.

 

TREV-2 Grupp on taristuobjektidele ja rajatistele keskendunud ehitusettevõtete kontsern. Grupi kuues ettevõttes töötab kokku ligi 500 inimest, kontserni eelmise aasta käive oli 103 miljonit eurot ja puhaskasum 4 miljonit eurot.

 

Vasakult Taimo Murer (TREV-2), Erkki Mölder (TREV-2), Tea Varrak (TTÜ), Andres Keevallik (TTÜ)
Foto: Viktoria Tkatšenko, TTÜ personalijuhtimise magistrant

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785