18. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Novira Capital rajab Tallinna 20 miljoni eurose kõrghoone

Novira Capital alustas Tallinna südalinnas 15-korruselise, valdavalt büroopindadest koosneva Novira Plaza ehitustöödega.

Eriliseks muudab 2016. aasta suvel valmiva ligikaudu 20 miljoni eurose projekti tõsiasi, et erinevalt teistest südalinna kaasaegsetest büroohoonetest on Novira Plaza kõik pinnad mõeldud müügiks, teatab ettevõte pressiteates.

Büroopinnad omanikele 

Novira Capitali partneri Madis Brjantsevi sõnul pakub ettevõtte esindusprojekt Novira Plaza ainulaadset võimalust saada Tallinna ärikvartalis asuva büroopinna omanikuks.

“Kuna Novira Plaza kerkib Tallinna mainekaima äripiirkonna tuiksoonele, on see atraktiivseks investeerimisobjektiks nii kohalikele kui välismaistele investoritele,” selgitas Brjantsev ning kinnitas, et usutavasti jõuab suur osa pindadest investorite kaudu ka renditurule. “Novira aitab vajadusel rendipindade huvilised ja investorid omavahel kokku viia,” lisas Brjantsev.

Uued lahendused 

Et hoone erineva kasutusalaga pinnad omavahel ei ristuks, on Novira Plaza büroodele ja korteritele projekteeritud eraldi sissepääsud. Kõrghoone esimesele korrusele tuleb avarate vitriinakendega esinduslik kaubanduspind väljapääsuga Tartu maanteele.

Korrustel 2-12 asuvad erineva suurusega eksklusiivsed büroopinnad suuruses 57-386 ruutmeetrit. Hoone alla rajatakse kahekorruseline parkla.

 Novira Plaza katusekorrusel asub kolm Tallinnas unikaalset penthouse-tüüpi 91-155 ruutmeetrist luksuskorterit ning 13. ja 14. korrusel on kummalgi viis 51-91 ruutmeetri suurust elupinda, millest kõigist avanevad suurepärased vaated vanalinnale või merele.

Novira Plaza välisviimistluses on peamiselt kasutatud klaasi ning vähesel määral ka tsingitud plekki. Kogu hoone välisfassaadi kaunistab efektne LED-valgustuslahendus.

Hoone arhitektideks on Malle Laan, Kalle Vellevoog ja Andrus Andrejev, sisearhitektuurilise lahenduse tegi Tiiu Truus. Novira Plaza ehitab ehitusfirma Bauschmidt.

Novira Capital on rahvusvahelisel kapitalil baseeruv ettevõte, mis tegeleb suuremahuliste kinnisvaraprojektide finantseerimise ja arendamisega Tallinnas. Ettevõte on Tallinna kesklinna piirkonnas tänaseks alustanud 11 500m2 büroo- ja elamispindade ehitust ning müüki, millele lisandub lähema aasta jooksul veel uusi projekte kogumahus 15 000m2. Novira Capitali hästi struktureeritud arendusprojektide portfelli kuuluvad täna keskmise hinnatasemega korterid kesklinna äärealadel, eksklusiivsed büroo- ja kaubanduspinnad äripiirkonna südames ning luksuslikud südalinnakorterid.

Foto: Novira Capital

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785