Hendrik Voll: sisekliimat ei osata veel väärtustada

„Kahjuks valitseb Eestis endiselt veel üsna suur teadmatus, et hoone hea sisekliima mõjutab inimese tervist ja produktiivsust väga suurel määral,“ rääkis Tallinna Tehnikaülikooli professor Hendrik Voll ajakirjal Ehitaja augustikuu numbrile.

Ta õpetab Tallinna Tehnikaülikoolis nii insenere kui ka arhitekte ning kunstiakadeemias ja Tallinna Tehnikakõrgkoolis arhitekte. Hendrik Volli tegevuse üks eesmärke on  parandada arhitektide ja inseneride omavahelist koostööd.

„Päevavalgus pole inseneridele muud kui puhas energia – otsene ja hajus kiirgus, arhitektidele on see aga huvitav siseinterjööri element.“

„Kütte- ja ventilatsiooniinsenerid peaksid olema arhitektide “paremaks käeks” juba hoone kavandamise faasis ning siin on Eestis kindlasti veel suur samm edasi liikuda. Meie rajatud laboreid ei julgenud arhitektid kohe omaks võtta, aga nüüd on hakanud järjest enam ka tegevarhitektid siin käima. Säärane areng annab lootust.“

„Hea sisekliimaga hoone sünni juures peavad kõik osapooled üksteise pädevust aktsepteerima, sest vaid koostöö viib tulemuseni,” leidis Voll.

Loe pikemalt augustikuu Ehitajast.

Telli ajakiri Ehitaja .

Osale arutelus

  • Ehitusuudised.ee toimetus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed