30. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon ehitab Võru Riigigümnaasiumi

Tulevase Võru Riigigümnaasiumi ehitustööde maksumuseks koos tellija reserviga on ligemale 3,35 miljonit eurot ilma käibemaksuta, mida ehitab Nordecon AS.

Nordecon AS sõlmis Riigi Kinnisvara AS-iga lepingu Võrus Seminari tänav 1 asuva õppehoone ehituse- ja rekonstrueerimistööde teostamiseks. Õppehoone on projekteerinud arhitektuuri- ja inseneribüroo OÜ Esplan ning selle suuruseks on kavandatud 3 219 ruutmeetrit, millest üle poole moodustab juurdeehitus.

„Järgmise aasta septembris oma uksed avav Võru Riigigümnaasium kindlustab maakonna õpilastele igati kaasaegse ja kõigile nõuetele vastava õpikeskkonna ning lisaks Seminari tänava koolihoonele saab uue ilme ka kooli lähiümbrus,“ lausus  Nordecon ASi juhatuse liige Avo Ambur.

„Ehitajana peame arvestama 18. sajandi keskpaigast pärit koolihoone rekonstrueerimisel hoone väärika ajaloo kui ka selle tulevase funktsiooniga. See on huvitav väljakutse, mis nõuab Nordeconi kogemustepagasi avamist vanemate hoonete taastamisel ja lisab sinna kindlasti uusi nüansse.“

Olemasolev rekonstrueeritav hooneosa on Võru linna vanim hoone ja ühtlasi ajaloomälestis. Selle kõrvalt lammutatakse sinna 1960ndatel rajatud ja praeguseks amortiseerunud silikaattellistest juurdeehitus, mille asemele rajatakse 2-korruseline soklikorrusega maapinna reljeefi järgiv uus raudbetoonpaneelidest hooneosa. Säilitatav ning rajatav hooneosa ühendatakse omavahel valdavalt klaasitud pindadega galeriiga. Uuendatud õppehoone kasulik netopindala on 3 219 ruutmeetrit, millest üle poole moodustab uus juurdeehitus. 

Võru Riigigümnaasiumi ehitustööd algavad juulis 2014 ning kestavad aasta aega.

Võru Riigigümnaasiumi rajamist finantseerivad läbi riigihanke korraldajaks valitud Riigi Kinnisvara AS-i Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus ja Haridus- ja Teadusministeerium.

Nordecon AS on 1989. aastal asutatud Eesti juhtivaid ehitusettevõtteid. Alates 2006. aasta maist on Nordecon noteeritud NASDAQ OMX Tallinna börsil.

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785