Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 17. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinnasse Mäepealsele kavandatakse elamukvartalit

Tallinna linnavalitsus algatab homsel istungil Mustamäe ja Nõmme linnaosa piirile jäävale alale  detailplaneeringu koostamise ja keskkonnamõju strateegilise hindamise.

Mäepealse tn 21 ja 25 kinnistute detailplaneeringu koostamise eesmärk on luua võimalus ehitada 10,61 ha suurusele maa-alale 2-3 korruselised ning 4-6 korruselised korterelamud, äriruumidega korterelamu ja kahekorruseline parkimismaja. Lisaks säilitatakse kuni 5 ha ulatuses olemasolev metsaala (Kivinuki mets) ning määratakse Mäepealse tn 25 kinnistule ehitusõigus üksikelamu ehitamiseks, teatas Raepress.

Planeeritav ala asub Mäepealse tänava, Lossi tänava, Trummi tänava ja Kadaka puiestee vahelisel alal Mäepealse tänava ääres ning külgneb vahetult Nõmme-Mustamäe maastikukaitsealaga. Detailplaneeringu koostamise algatamise taotluse juurde on lahendusettepaneku ja illustreeriva materjali koostanud aktsiaselts NORD PROJEKT.

Peale algatamist korraldavad Mustamäe Linnaosa Valitsus ja Nõmme Linnaosa Valitsus üheaegselt koostöös Tallinna Keskkonnaametiga detailplaneeringu lähteseisukohtade ja eskiislahenduse tutvustamiseks väljapaneku ning avaliku arutelu samaaegselt keskkonnamõju strateegilise hindamise programmi avaliku väljapaneku ja avaliku aruteluga.

Detailplaneeringuga ei kavandata tegevust, mis kuuluks olulise keskkonnamõjuga tegevuste loetellu. Mäepealse tn 21 kinnistu moodustab osa piirkonna terviklikust metsaalast – Kivinuki metsast. Planeeringuala külgneb edela suunas Nõmme-Mustamäe maastikukaitsealaga, mille kaitse eesmärgiks on unikaalse Nõmme-Mustamäe maastiku – Mustamäe nõlva, Nõmme liivikute, allika-alade ja suure rekreatiivse tähtsusega metsade kaitse, nende uurimine ning tutvustamine, puhkevõimaluste loomine, samuti linnametsade bioloogilise mitmekesisuse säilitamine.

Kuna detailplaneeringu ala moodustab osa Kivinuki metsast, on oluline Mäepealse tn 21 kinnistule koostada võimalikult looduslähedane detailplaneeringu lahendus, mis arvestab metsa ökoloogilise ja rekreatiivse väärtusega ning tagab ligipääsu rohealale. Lisaks tuleb hoonestuse kavandamisel arvestada elustiku kadu kompenseerivate meetmetega. Planeeringu elluviimisel võib roheala vähenemise kaudu kaasneda mõju ka maastikukaitsealale ja sealsele elustikule.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785