Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 7. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

83 korterit Mere pst algusesse

Tallinna linnavalitsuse tänasel istungil arutletakse Mere pst 4 ja sellega külgneva ala detailplaneeringu vastuvõtmise üle, millega lisandub kesklinna äripindasid ja 83 korterit, kirjutab Äripäev.

Mere pst 4 ja Mere pst 4b kinnistutest moodustataval krundil asuvad praegu väärtusliku lõunafassaadiga elamu ning kaks maapealse korrusega abihoonet, mis on omavahel plokistatud. Lisaks asub kinnistul Rotermanni tehase aurusaeveski-sepikoja korsten. Kinnistu keskosas paiknev abihoone on kavas lammutada, sellega plokistatud elamu kaitsealune lõunafassaad jääb uusehitisse.

Ehitusõigus on määratud kuni kaheksa maapealse ja kolme maa-aluse korrusega eluruumidega ärihoone rajamiseks. Hoonestusala on määratud nii, et hoone saab plokistada krundil oleva hoonega ning ühendada galeriiga Viru väljak 3 krundil asuva Nordic Hotel Forumiga. Hoone suurim lubatud kõrgus maapinnast on 24 meetrit. Hoonesse on kavandatud kokku 33 korterit.

Ülejäänud osal Mere pst 4 kinnistul on neli ehitismälestist. Mere puiestee ääres asuv kolmekorruseline kunagine tööstushoone, mille fassaadid on kaitse all, säilitatakse vastavalt muinsuskaitse eritingimustele olemasolevas suuruses. Ülejäänud kolmel hoonel lammutatakse nõukogudeaegsed pealeehitised, muinsuskaitse all olevad fassaadid lõimitakse uusehitisse.

Kõik neli kultuurimälestist ühendatakse omavahel kahe esimese korruse ulatuses. Kolmele kinnistu keskel paiknevale hoonele on kavandatud pealeehitis, mille kuju tuleneb olemasolevate hoonete paiknemisest. Kavandatud on osaliselt kuue ja osaliselt kaheksa maapealse ning kolme maa-aluse korrusega hoone. Hoonesse on kavandatud 50 korterit. Hoone suurim lubatud kõrgus maapinnast on 24 meetrit.

Mere pst 4, 4b ning Roseni tn 7a kinnistute omanik on Alina Jermakovale ja Valentin Moldovanovile kuuluv AS ASWEGA. Soojusmõõtjate tootmisega tegeleva ASWEGA omanikud jagasid 2013. aasta Äripäeva Rikaste TOPis 208.–210. kohta. Nii Jermakova kui ka Moldovanovi varanduse suuruseks hinnati 11,7 miljonit eurot.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785