4. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

FOTOD: Aasta ehitusinsener 2013 on Tiit Joosti

Eesti Ehitusinseneride Liidu (EEL) poolt korraldatud konkursi Aasta ehitusinsener 2013 võitjaks kuulutati Tiit Joosti.

Aasta ehitusinseneri konkurss kuulutati EEL-i poolt välja esmakordselt sooviga muuta aunimetuse andmine iga-aastaseks traditsiooniks.

Tiit Joostile tõi võidu suure ja Eesti mastaabis erakordse objekti – Ülemiste liiklussõlme edukas juhtimine ehitusinsenerina. Liiklussõlm on terviklik objekt, mis on ehitatud toimiva olemasoleva infrastruktuuri keskele ning mille nähtav osa on ainult nii-öelda jäämäe tipp ning enamik keerulisi töid peidus maa sees.

Liiklussõlm hõlmab 680-meetrist sõiduteetunnelit, kolme kergliiklustunnelit ja 150-meetrist viadukti. Mastaapsele ehitusprotsessile lisas keerukust Ülemiste järve naabrusest tingitud kõrge pinnavesi ning töötamine katkematus liiklusvoolus, toimiva rongiliikluse ja töötavate kommunikatsioonide alas. Liiklussõlmes on 8,7 km teid ja 7 km kergliiklusteid, kokku on asfalteeritud 155 000 ruutmeetrit. Kõige sügavamas kohas teostati  ehitustöid  16 meetrit allpool Ülemiste järve pinda.

Aasta Ehitusinseneri konkurss kuulutati EEL-i poolt välja esmakordselt sooviga muuta aunimetuse andmine iga-aastaseks traditsiooniks. Konkursi eesmärgiks on väärtustada ehitusinseneri elukutset ning tunnustada ehitusvaldkonna insenere silmapaistvate erialaste saavutuste eest.

EEL premeerib Aasta ehitusinsener 2013 võitjat võimalusega osaleda Helsingis toimuval rahvusvahelisel ICPMA konverentsil.

Foto: Eesti Ehitusinseneride Liit

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785