Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 9. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülemiste laiendus sai nurgakivi

Täna pandi nurgakivi Ülemiste keskuse 2. ehitusjärgule, mis läheb kokku maksma ligi 40 miljonit eurot. Ehitustöid teostab Fund Ehitus.

Peale 2. järgu valmimist 2014. aasta oktoobris on seal 92 000 m² üldpinda, 59 000 m² renditavat pinda, 210 kauplust, 1350 parkimiskohta autodele, 450-kohaline 3korruseline parkimishoone, 800 m² suurune laste mänguala. Uue järgu investeeringu kogumaksumuseks kujuneb ca 40 miljonit eurot, teatas Ülemiste keskus.

Keskuse laiendusprojekti finantseerib SEB. Ülemiste Keskus sõlmis eile SEB Pangaga viie aasta pikkuse finantseerimislepingu 84,5 miljonile eurole. Kolmandik summast kulub keskuse laienduse rahastamiseks ja kaks kolmandikku olemasoleva laenu refinantseerimiseks.

Keskuse tegevdirektor Guido Pärnits ütles, et eelmine laen võeti ühelt Saksa pangalt, kes üleeuroopalise finantskriisi järel Balti turgudelt kõik oma laenud tagasi kutsus. "Küsisime mitme panga käest, aga SEB tegi kõige parema pakkumise," sõnas ta.

“Ülemiste keskus on oktoobris valmiva 2. järguga saamas Tallinna ja Eesti olulisima transpordisõlme läheduses paiknevaks suurimaks kaubanduskeskuseks,” ütles Ülemiste keskuse tegevdirektor Guido Pärnits. “Kogu Ülemiste piirkond on lähematel aastakümnetel üks kiiremini arenevaid Tallinna piirkondi, n-ö uus tõmbekeskus. Seepärast on hea tõdeda, et juba pikka aega planeeritud Ülemiste keskuse laiendus on tänaseks täies hoos ja plaanipäraselt valmib käesoleva aasta oktoobris,” lisas Pärnits.

Foto: Andras Kralla
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785