17. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Dvigateli salajane tootmishoone teeb ruumi Ülemiste City arendusele

Ülemiste City laiendusesks Suur-Sõjamäel, alustati 16 000 m² hoone lammutamisega, kus kunagi asus Dvigateli salajane metallitootmiskompleks. 

„Antud hoone lammutamine on Ülemiste City jaoks märkimisväärne sündmus, mille tagajärjel muutub linnak möödujatele oluliselt avatumaks ja atraktiivsemaks,“ rääkis Ülemiste Cityt arendava Technopolis Ülemiste ASi juhatuse esimees Gert Jostov.

„Linnaku raudtee poolset külge müürina varjava ja pooleldi lagunenud hoone asemele on esialgu kavas rajada parkimisala laiendus, millega tekib linnakusse juurde ca 200 uut parkimiskohta. Edasised plaanid sõltuvad Ülemiste City värske arhitektuurikavandi järk-järgulisest valmimisest, kuid päris kindlat eesmärki, kes või mis seal tulevikus asuma hakkab, veel ei ole,“ lisas Jostov.

Jostovi sõnul on tegemist mahuka ja suhteliselt keerulise objektiga, mistõttu kestavad lammutustööd keskmisest kauem ja võivad aega võtta kuni pool aastat.

„Hoone asub väga lähedal Suur-Sõjamäe tänavale ja liiklusohutuse tagamiseks oleme otsustanud suuremad lammutustööd läbi viia eelkõige öösiti ja nädalavahetustel,“ selgitas Jostov. „Lammutusperioodi jooksul võib tulla ette muudatusi Ülemiste City liikluskorralduses, näiteks suunatakse autode liiklemine öösiti Suur-Sõjamäe tänavalt ümber Lõõtsa, Valukoja ja Ääsi tänavale.“

Lammutatav hoone ehitati ajavahemikul 1979-1983 ja Nõukogude ajal asus seal Dvigateli sõjatehase salajane metallitööstus – majal puudusid näiteks lennujaama poole aknad, kuna seal toimuvat sooviti hoida ülima saladuskatte all. Peale taasiseseisvumist kasutati ruume peamiselt laopinnana, möödunud aasta augustist seisis hoone tühjana. Hoone on 5-korruseline, 30 meetrit pikk ning lammutatavat pinda on seal kokku ca 16 000 m².

Hoone lammutustööd kestavad kuni kuus kuud ja töidd teostab Purustaja OÜ.

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785