17. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CM: Purustaja seisab väärt töötaja ja ausa palga eest

Raamatupidamisettevõtted reklaamivad end netiavarustes lausega - iga eduka ettevõtte alus on korras raamatupidamine. Lammutustöödega tegeleva Purustaja OÜ juhi sõnul on eduka ettevõtte alus professionaalsed ja motiveeritud töötajad.

„Purustaja tööjõukulu ühe töötaja kohta oli 2013. aastal Eesti ehitusettevõtete võrdluses väga kõrge. Kaubandus-Tööstuskoja ja Tööandjate keskliidu koostatud konkurentsivõime edetabelis saime tööjõukulude osas ehitusettevõtete seas teise koha,“ rääkis ettevõtte juht Kuido Kaskla.

Viieaastase ettevõtte raudvara on ekskavaatori- ja laadurijuhid ning kivipurustite operaatorid, keda tänaseks on kokku 13. Kogu tegevusaja jooksul on lahkunud vaid üks inimene. „Meie töötajad on väga professionaalsed ja minu eesmärk on neid meie ettevõttes hoida,“ rääkis Kaskla, kelle sõnul paistab Purustaja meeskonna professionaalsus välja töötajate ootustest enda ja oma kolleegide suhtes. „Nende töö on väga vastutusrikas ja nad peavad alati arvestama oma töö ja otsuste tagajärgedega ning ma näen, et nad teavad, mida nad teevad.“

Head töötajad väärivad ka ausat palka

„Meie sektoris aga ka ehituses laiemalt, on endiselt suured probleemid nö ümbrikupalga maksmisega. Purustaja taunib maksudest kõrvale hiilimist ning maksab alati ausat palka,“ rõhutas juht. Kaskla sõnul on tal hea meel ka selle üle, et ära on suudetud hoida nii mõnegi Eesti inimese lahkumine Soome.

„Meie töötajate elatustase on Eestisse jäädes isegi parem, sest palgavahe Soomega on väga väike, kuid elamistingimused on siin tunduvalt soodsamad,“ rääkis ta. Juht lisas, et hea ning professionaalse lammutaja tunneb ära, kui vaadata kuidas ta suhtub oma töövahenditesse. „Kui ta on hoolas nende suhtes, teeb ta ka oma tööd hästi.“

Purustajas pööratakse suurt tähelepanu töötajate elu ja tervise kaitsele töökohas. „Teeme tööd selle kallal, et töötajad oleks alati korrektselt riides, objektil kergelt tuvastatavad ning, et neil oleks olemas kõik vajalikud isikukaitsevahendid. Nende arvelt me kokku ei hoia,“ kinnitas Kaskla.

Hiljuti tegi Purustaja suure investeeringu, soetades kaks tuliuut masinat. 42 tonnine Liebherr R 946 ja 25 tonnine Komatsu PC 240 maksid koos kõikide vajalike tööriistadega kokku 550 000 eurot. Liebherr, kui keskmisest raskem masin, on mõeldud peamiselt suuremate tööstushoonete lammutamiseks, Komatsut kasutatakse väiksemate eluhoonete ja põllumajandushoonete lammutamiseks.

Kaskla sõnul võib sellist masinaparki nagu Purustajal, kahe uue masina lisandumise järel, Eesti lammutusettevõtete seas võimsaimaks nimetada.

Purustaja OÜ on Läämenere regioonis lammutusteenuseid pakkuv ettevõte, kes teostab töid spetsiifilisest üksikteenusest kompleksse täislammutuseni välja. Ettevõttes töötab 15 töötajat ning 2013. aasta realiseerimise netokäibeks kujunes 3,5 miljonit eurot. Purustaja OÜ kontserniettevõte PurkuPro OY tegeleb lammutamis- ja kivipurustamisteenuste osutamisega Soomes.

Selle artilkli ilmumist toetas Purustaja OÜ, tel 17127, [email protected]

 

 

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785