Autor: Ave Lepik • 27. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arbitraaži otsus: Nordecon saab Meremuuseumilt nõutud summa

„Kohtuprotsess vältas pikalt ning nüüd, kus otsus on tehtud, asume seda täitma,“ kommenteeris Eesti Meremuuseumi direktor Urmas Dresen Nordecon ASi hagi muuseumi vastu, kirjutab Äripäev.

Nordecon AS esitas 2012. aasta juulis hagi Eesti Meremuuseumi vastu. Nõuete kogusumma oli 3,4 miljonit, millest arbitraažikohus mõistis välja 1,54 miljonit.

„Sisuliselt oli tegemist hinnavaidluse ning tööde mahu vaidlusega. Osa rahast on muuseumil reservfondis olemas ning koos kultuuriministeeriumiga asume lähiajal arutama, kuidas leida ülejäänud puuduolev summa,“ ütles Dresen.

„Teadsime juba angaaride rekonstrueerimist alustades, et tegemist on unikaalse ja keerulise ehitisega nii meile kui ka ehitajale. Riigiasutusena on meie kohus lähtuda riigihanke lepingust ja oleme seda ka teinud,“ selgitas Dresen.

Eesti Meremuuseumi Lennusadama angaaride rekonstrueerimine algas 2010. aastal. Lennusadam avati 2012. aasta maikuus ning tänaseks on muuseumis käinud üle 600 000 külastaja.

Vesilennukite angaaride rekonstrueerimise riigihanke esialgne maksumus oli 6,76 miljonit eurot. 26. veebruaril tegi Eesti Kaubandus-Tööstuskoja Arbitraažikohus otsuse Nordeconi ja Eesti Meremuuseumi vahelises vaidluses lennusadama lisatööde maksumuse üle. Arbitraažikohtu otsuse kohaselt peab Eesti Meremuuseum Nordeconile tasuma 1,54 miljonit eurot. Vaidlusalused tööd hõlmasid rekonstruktsioonimahu suurenemist, tõstandvärvate ehitust ja lisatöödest tulenevat üldkulude kasvu.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785