Autor: Romet Kreek • 31. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pro Kapital otsib investorit Tondi projektile

Pro Kapital teatas börsile, et tütarettevõte Tondi Kvartal sõlmis 30. jaanuaril Marsi Elu asutamislepingu.

Lepingu eesmärk on luua juriidiline platvorm projekti võimaliku kaasinvestori kaasamiseks Tallinnas Tondi elamukvartalis asuvate Marsi, Sammu ja Sõjakooli tänava kinnistute arendustegevuseks.

Tondi Kvartali uue tütarettevõtte tegevusalaks on kinnisvaraarendus ja kavandatavaks majandustegevuseks Tallinnas asuva Tondi elamukvartali teise etapi esimese faasi arendustegevus.

Tehing ei ole käsitletav tehinguna seotud isikuga börsi reglemendi mõistes ja emitendi nõukogu ja juhatuse liikmed ei ole tehingust muul viisil isiklikult huvitatud. Tütarettevõtte asutamine ei oma mõju emitendi majandustegevusele, teatas ettevõte.

Marsi Elu osakapitali suurus on 10 000 eurot, mis kuulub ühingu asutamisel 100% Tondi Kvartalile. Uue ühingu juhatusse kuuluvad ASi Pro Kapital Grupp juhatuse esimees Paolo Vittorio Michelozzi ja kontserni peajurist Ervin Nurmela.

Tallinna linn on 30. oktoobril 2012 väljastanud ehitusloa, millega on Marsi tn 3 // 3a // 3b // Sammu tn 6 // 6a // 6b // Sõjakooli tn 12 // 12a // 12b // 12c kinnistule lubatud ehitada 10 kortermaja kokku 309 korteriga. Tondi elamukvartali teise etapi esimeses faasis on planeeritud alustada esimese kolme kortermaja ehitustöödega, millesse on kavandatud kokku 93 korterit.

Lähiajal on planeeritud võõrandada projekti jaoks vajalik ASi Tondi Kvartal majandusüksuse osa asutatud tütarettevõttele. Võõrandatav osa koosneb projekti arenduseks vajalikust kinnistu osast, korterite osas sõlmitud võlaõiguslikest müügilepingutest ja muudest projekti arendamiseks vajalikest lepingute kogumist.

Ehitusega alustamiseks on käimas läbirääkimised ehitustööde peatöövõtjaga, krediidiasutuse ja võimaliku kaasinvestoriga. Kaasinvestorile on plaanis võõrandada projekti arendamiseks asutatud tütarühingus vähemusosalus.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785