17. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Avati Baltikumi kõige energiatõhusam ärihoone 

Tallinna sadamapiirkonnas avati rahvusvaheliselt tunnustatud Navigatori ärimaja, millel esimesena Baltikumis on energiatõhusa ehituse LEED Gold sertifikaat.

„Eesmärk oli viia Tallinna äripindade ehituskultuur uuele tasemele - ühendasime moodsa disaini ning energiatõhusa ehitamise põhimõtted, et luua Tallinna parim töökeskkond,“ rääkis ärimaja ehitust juhtinud investeerimisfirma Capital Mill OÜ tegevjuht Igor Mölder.

 Mölderi sõnul on ärimaja üürnikeks ennekõike esinduslikkust, nähtaval kohal olemist ning kergesti ligipääsetavust hindavad ettevõtted. Ärimaja teevad omanäoliseks erineva sügavusega peegelklaas-sisselõiked: majal on 28 nurka ning 6000 ruutmeetrit klaasfassaadi, mis tagab loomuliku valguse ligipääsu igasse ruumi ning suursuguse vaate merele, vanalinnale või kesklinna äri- ja kaubandustsoonile. „Asukoht, ehituse kvaliteet ning arhitektuuriline lahendus, mis võimaldas ühele tasapinnale loovalt paigutada kümmekond ettevõtet, on põhjusteks, miks valisime Navigatori,“ kommenteeris Navigatorisse kolimist Creative Unioni turunduslinnaku juhatuse esimees Madis Laas. Creative Union oli Navigatori maja esimene üürnik, kelle turunduslinnak hõlmab terve maja neljanda korruse. Aadressil Laeva 2 asuva kuuekorruselise kolmnurkse põhiplaaniga ligi 9000-ruutmeetrise ärimaja esimesel korrusel on ka 65-kohaline konverentsisaal ning kaubandus- ja teeninduspinnad,

Navigatori arhitektuurilise lahenduse autorid on Urmas Lõoke ja Ralf Lõoke ning maja ehitas YIT Ehitus AS.

 „Oleme väga rahul tulemusliku ja asise koostööga tellija, projekteerija, järelevalve ja Tallinna linnaga, mille tulemusena realiseerus tähelepanuvääriv hoone atraktiivses ja nähtavas asukohas,“ märkis YIT Ehituse ehitusdirektor Toomas Rapp.

Capital Mill OÜ, kelle tellimusel Navigatori ärimaja ehitati, asutati 2008. aasta alguses eesmärgiga korraldada investeeringuid Eestis asuvatesse ärihoonetesse ning suurendada nende väärtust kvaliteetse kinnisvarajuhtimise abil. Ettevõtte investeerimisportfell koosneb kaubandus- ja büroohoonetest ning mitmetest teistest arendamisele minevatest kinnistutest. Peamisteks partneriteks on Selver, Bauhof, Rimi, Prisma ja Maxima. Ettevõtte tegutsemisaastate jooksul on tehtud investeeringuid koguväärtuses ca 160 miljonit eurot.

YIT Ehitus AS on Eestis tegutsev ehitusettevõte, mis kuulub Soome suurimasse ehitusteenuseid pakkuvasse kontserni YIT.

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785