Hansson: Pangad praegu buumi ei õhuta

Eesti Panga presidendi Ardo Hanssoni sõnul on posotiivne, et buumi ei küta tagant pankade laenutegevus. Kodumajapidamistel on laenujääk sama suur või isegi väiksem kui aasta tagasi.

"See tuleb sellest, et need inimesed või ettevõtted, kellel on lisaraha, otsivad võimalusi seda paigutada. Nad vaatavad madalaid intressimäärasid ja mõtlevad, et parem on paigutada raha kinnisvarasse," rääkis Hansson.

"Kui see peaks püsima ja pangad ei tule taha, võib-olla see buum ei kesta väga kaua. Kui juba on väga kiire palgakasv või intressimäärad madalad ja kui laenud hakkavad kasvama, siis on olemas eeldused, et kasvutempo kasvab liiga kiireks. On teatud riskifaktorid," selgitas ta.

"Praegu näeme, et ei ole vaja otseselt hakata vastumeetmeid kaaluma. Me oleme ka pankadele öelnud, et nad võiksid konservatiivse laenupoliitikaga jätkata. Kui nad seda teevad, siis peaks varem või hiljem olukord tasakaalustuma," ütles Hansson.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Harmet otsib PEAINSENER

Harmet OÜ

07. juuni 2018

Q-HAUS BALTIC OÜ otsib PROJEKTIJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

31. mai 2018

ASTEL EST OÜ otsib TEHASEJUHTI

M-Partner HR OÜ

05. juuni 2018

Ehituse erilehed