16. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EA Reng viib tegevuse põhifookuse rikkamatele turgudele

Ettevõtte filosoofia ja kvaliteedistandardid ei võimalda ühendada olemuselt vastandlikke kriteeriume - odavat ja head. Seepärast loodi tütarettevõtted Norras ja Soomes, ettevalmistused käivad Suurbritannias.

Ettevõtte hinnangul on leviv ebakindlus Eesti ehitusmaastikul tugevalt mõjutanud olukorda projekteerimisturul, mis on EA Rengi hinnangul langenud tagasi „masu“-aegsesse hinnavõitlusse.

„Alustasime intensiivselt Norraga tegelemist aasta tagasi. Ettevõtte EA Reng Prosjektering lõime kevadel ning meeskonna komplekteerimisel kasutasime mitmeid Eestiga seotud Norra spetsialiste," selgitas Jüri Rass EA Reng AS juhatuse esimees. 

"Intensiivne müügitöö ja Eesti ettevõtete üldine hea maine viisid esimese suurema lepingu sõlmimiseni. Eelmisel nädalal asusime projekteerima spordi¬kompleksi ja apartment-hotelli, kokku 20 000 m², Norra naftapealinna - Stavangeri lähedal,“ tõi Rass välja.

„Ka Soome oleme läbi aastate üht-teist projekteerinud, ent sügisest võtsime asja põhjalikult ette - läksime enamusosanikuks korraliku referents-nimekirjaga arhitektuurifirmasse. Alustasime jäähalli projekteerimisega Helsingisse,“ rääkis Rass.

EA Rengi konkurentsieeliseks Lääne turgudel on 7-aastane BIM-projekteerimise kogemus, mis ühendatuna tugevasse ja kokku töötanud meeskonda annab tugevad argumendid tööde saamiseks.

„Samas on Eesti koduturuna jätkuvalt oluline.“ lisas Rass.

EA Reng AS on Eesti juhtiv BIM (ehituse infomudel) tehnoloogial ning koostööplatvormil põhinevat arhitektuurset ja ehituslikku projekteerimist, projektijuhtimist ning järelevalvet pakkuv ettevõte.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785