13. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Männikule kavandatakse äri- ja tööstuslinnakut

Tallinna linnavalitsus kehtestab tänasel istungil detailplaneeringu, mis loob eeldused linna serval asuva tööstuspiirkonna nüüdisaegseks äripiirkonnaks arendamiseks, vahendab kinnisvaraportaal Adaur.ee.

Detailplaneering hõlmab Männiku tee, Kraavi tn ja Remmelga tn vahelise 6 ha suuruse ala. Detailplaneeringu koostas OÜ Casa Projekt.

Detailplaneering võimaldab ehitada alale kaheksa kuni 2 maapealse ja 1 maa-aluse korrusega ärihoonet, ühe kuni 4 maapealse ja 3 maa aluse korrusega ärihoone ning ühe abihoone, lisaks nähakse ette võimalus kuue olemasoleva tootmis- ja ärihoone, ühe olemasoleva ärihoone, ühe olemasoleva tootmishoone ning olemasoleva kahe elamu ja ühe abihoone rekonstrueerimiseks ning laiendamiseks.

Planeeritav maa-ala asub Nõmme linnaosas Tallinna ja Saku valla piiri läheduses. Planeeringuala äri- ja tootmismaa kruntide hoonestus asub kunagise liivakarjääri põhjas ning on pärit nõukogudeaegsest perioodist, mil seal paiknes Tallinna üks suurimaid autobaase – Männiku Autobaas.

Tallinna üldplaneeringu kohaselt on planeeritava ala juhtotstarbeks määratud tööstusettevõtete ja ladude ala, kus võib paikneda teenindusettevõtteid ja asutusi; uute elamute rajamine on lubatud vaid erandina. Planeeringulahendus ei sisalda Tallinna üldplaneeringu muutmise ettepanekut ning planeeringus kavandatu järgib Nõmme linnaosa ehitusmäärust.

Detailplaneeringu avalikul väljapanekul detailplaneeringu kohta vastuväiteid ega ettepanekuid ei esitatud. Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles AS Männiku Auto (praegune Männiku Auto OÜ).

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785