13. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kolme ettevõtte konsortsium ehitab Päästeameti ja Häirekeskuse ühishoone

Riigi Kinnisvara AS sõlmis konsortsiumiga AS Teede REV-2, TREV-2 Ehituse OÜ ja AS Parmeron 4,4 miljoni euro suuruse lepingu Päästeameti ja Häirekeskuse Tallinna ühishoone rajamiseks.

Ehitustegevusega alustatakse novembri lõpus ning kaasaegne ühishoone antakse kasutajatele üle 2014. aasta sügisel.

Tallinna Lasnamäe linnaossa Osmussaare tee 2 kinnistule ehitatav Päästeameti ja Häirekeskuse hoonekompleks koosneb kesksest 4-korruselisest hoonest, mis on jagatud funktsionaalselt kolmeks osaks – Päästeameti Lasnamäe päästekomando, Häirekeskuse töösaal koos puhke- ja abiruumidega ning administratsiooni osa.

Samuti rajatakse 4-korruseline tuletõrjespordi ja päästetööde harjutustorn vajalike treening- ja turvaelementide ning jooksurajaga.

Eesmärk on tähtaegselt ja optimaalsete kuludega ehitada hoonete kompleks, mis oleks Päästeameti ja Häirekeskuse funktsioonidest tulenevaks tööks igati sobiv, vastaks kehtestatud nõuetele, oleks ülalpidamises võimalikult vastupidav ja kauakestev ning mille ülalpidamiskulud oleksid võimalikult madalad. Projekti kvaliteet ja ratsionaalsus kasutuskuludes peab olema tagatud parimal moel. Eesmärk on funktsionaalne, nõuetele vastav, energiasäästlik ja vastupidav hoone.

Ühishoone suuruseks on kavandatud 3512 ruutmeetrit ning selles on arvestatud töökohti ligikaudu 300 inimesele. Hoone on projekteerinud AS Amhold.

Uus hoone ja nüüdisaegne ühine töökeskkond on hädavajalik ühele hädaabinumbrile 112 üleminekuks, mis on kavandatud 2014. aasta lõpuks. 

 

Foto: Amhold
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785