Autor: Mari Mets • 12. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mölder müügist: üldehitusfirma praegusel turul iseseisvana edukam

Üldehitusega tegeleva tütarettevõtte TREV-2 Ehituse maha müünud kontserni TREV-2 Grupi juhatuse esimehe Erki Mölderi sõnul ei näinud kontsern ette suuri kulusid üldehituse turuliidrite sekka pürgimiseks.

„Turuliidrite hulka pürgimine ehk praeguste mahtude oluliselt kasvatamine nõuab nii ajalises kui rahalises mõttes äärmiselt mahukaid investeeringuid, seda me oma strateegias ette ei näinud. Samas on sellise keskmise suurusega eduka ettevõtte juhtimine ja kohandumisvõime praegusel nõudlikul üldehitusturul efektiivsem just iseseisvana,“ kommenteeris Mölder.

„TREV-2 Ehituse OÜ on Eesti üldehituse turul end eduka ja konkurentsivõimelise keskmise suurusena ettevõtjana tõestanud. Seda olukorras, kus üldehituse segmendis on Eesti turul ühelt poolt äärmiselt intensiivne konkurents ning teisalt on märkimisväärne osa turust suurte projektide lõikes teatud tasakaalupunktideni jõudnud," ütles Mölder. 

"Seda võib mõnevõrra lihtsustatuna lahti mõtestada ka järgnevalt. Ühelt poolt on turuliidrite hulka pürgimine ehk oluliselt praeguste mahtude kasvatamine nii ajalises kui rahalises mõttes äärmiselt mahukaid investeeringuid nõudev, seda eriti orgaanilisel teel. Ning seda me oma strateegias ette ei näinud. Samas on sellise keskmise suurusega eduka ettevõtte juhtimine ja kohandumisvõime praegusel nõudlikul üldehitusturul efektiivsem just iseseisvana," lisas ta.

"Kontsernina moodustavad tänase seisuga meie kogukäibest ligi 85 protsenti mitmesugused insenertehnilised rajatised - teed, tänavad ja kommunikatsioonid, sillad ja viaduktid, keskkonna- ja raudteeehitus ning eelnevatega seonduvad ehitus- ja hooldustööd. Kontserni tegevusstrateegia kinnitamisel (kevadel - toim) langetasime põhimõttelise otsuse asetada fookus meie peamistele kompetentsidele, milles oleme Eestis selgelt turuliidrite seas nii käibelt kui ka uute lahenduste ja tehnoloogiate juurutamisel," selgitab Mölder.

"Üldehituse segmendist väljumiseks langetasime põhimõttelise otsuse juba toona, ent meil puudus vajadus kiirustada või iga hinna eest müüa," räägib Mölder, "Juhtkonnapoolne väljaost on selge tunnistus kontserni tasemel usaldusest juhtkonna vastu. Ühtlasi on tehing kinnitus sellest, et TREV-2 Ehituse OÜ on tugev ettevõte sellise meeskonnaga, kes usub nii ettevõtte tulevikku kui ka senikäivitatud projektide edukasse lõpetamisse. Seetõttu võime ostu-müügi tehingut kindlasti nii kontserni kui TREV-2 Ehituse OÜ seisukohast pidada win-win lahenduseks."

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785