5. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KMG: on fenomen, et GRKga tahavad Soomes kõik koostööd teha

Eesti teede- ja infraehituse turule tulev Soome ettevõte Graniittirakennus Kallio OY loob Eestis tegutsemiseks ühise firma KMG Insenerehituse ASiga. Hetkel on uus ettevõte registreerimisel.

Ehitusuudised.ee uuris KMG Insenerehituse ASi juhatuse liikme Indrek Pappeli käest, millised saavad olema uuue ühisfirma ja KMG Insenerehituse tegemised lähitulevikus.

Graniittirakennus Kallio OY sõnul luuakse KMG Insenerehitusega Eesti turule sisenemiseks uus ettevõte, mis saab olema KMG Insenerehituse tulevik?  

Eelkokkulepe on olemas. KMG jätkab endiselt keskkonna- ja eneregeetika valdkondade ehituses. 2014. aastal aga hakkab uus ettevõte tegutsema teedeehituse ja suuremamahuliste pinnasetööde valdkonnas. Meie  kopetentsi jääks protsessivastutusega seotud asjad.

Mida tead Kallio tegemistest?

Keijoga (Keijo Haavikko - Graniittirakennus Kallio OY asutaja ja juht - toim) on koostöö olnud juba päris mitmeid aastaid. Oleme koostöös teinud esimesed raudtee platvormid. Nüüd on siis kontakt päädinud ühe korraliku koostöövormiga.

Minu nägemust mööda on tegu Kallio puhul proffidega, kes väärtustavad partnelrust. Nad on suutnud algusest peale olla usaldusliku kuvandiga ja on seda kindlasti ka edaspidi

Huvitav fenomen on see, et kõik alltöövõtjad tahavad Kallioga koostööd teha. See räägib juba enda eest. Nad saavad pakkumuse õige hinna kätte juba siis, kui hinda küsivad, hiljem pole hinnad muutunud. See on andnud neile kindlasti edu. Ühelegi alltöövõtjale nad võlgu pole jäänud ning partnerlus käib avatult.

Kuidas nende juhtimisstiil võiks mõjuda Eesti turu alltöövõtu konkurentsile?

Ma arvan, et alltöövõtjad muutuvad valivamaks. Kui mõne firma käest on raske raha kätte saada, siis see kindlasti mõjutab tulevikus väga otseselt, kellega tööd tehakse.

Keijo sõnul plaanivad nad Eestist edasi laieneda Lätti ja Leetu. Kas olete valmis kaasa minema?

Tahtmine on suur. Praegu on hea aeg on turule minna, kuna kõigil on hetkel raskem. Esimene eesmärk on 2014 panna asi käima Eestis. 101 % ei ütle, et suudame igale poole kaasa minna. Meie poolt on soov olemas, aga kindlasti nõuab see ka vastavaid finantsilist võimekust.. 

Mida ütled uue firma juhi Tarvi Kliimaski kohta? 

Tarvi on oma ala professionaal ja usume, et inimesena on tegemist on igati sobiva inimesega.

Alltöövõtust Eesti ehitusturul räägime lähemalt 4. ja 5. detsembril toimuval konverentsil Eesti Ehituskonverents 2013. Vaata kava ja registreeru aadressil www.ehitusuudised.ee/ehituskonverents2013/

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785