5. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

GRK Eesti vastne juht: edukate firmade jaoks on turul alati koht olemas

20 aastat ettevõttes TREF AS töötanud Tarvi Kliimask otsustas sügisel alguses kandideerida Eesti teedeehituse turule siseneda sooviva firma juhiks. Kliimaskit saatis konkursil edu ning alates detsembrist on ta uue ettevõtte Eesti tütarettevõtte juht.

Miks otsustasite kandideerida?

Olen 20 aastat töötanud Trefis, mis te arvate (muheleb - toim)?  Siin võiks ju kasutada klassikalisi lauseid. Näiteks liikuda uute väljakutsete poole. Aga eks peamine on see, et ikka isiklikult edasi liikuda ja uusi kogemusi saada.

Kuidas senine tööandja reageeris?

Eks võite ise arvata, kui olen nii pikalt ühes ettevõttes töötanud. Ega ta õnnelik ei olnud.  Aga pean mainima, et Trefi puhul on tegemist kindlasti väga eduka ja perspektiivika ettevõttega ka tulevikus.

Mis on uues ettevõttes teisiti kui Eestis? Mida te esmalt esile tooksite?

Eks ma pean uude ettevõttesse kõigepealt sisse elama. Aga Graniittirakennus Kallio OY (GRK-toim) puhul on tegemist kindlasti sisemiselt väga hea meeskonnatööga. Meeskonda püütakse hästi üleval hoida ning pidevalt motiveerida. Tööd peavad olema alati kvaliteetsed. Eks viimane ole ka sarnasus ettevõttega, kust ma tulen.

Kindlasti on mul palju õppida alltöövõtu juhtimise osas.  Neil toimib see Soomes edukamalt ja paremini kui meil Eestis.

Miks Eestis alltöövõtuga pidevalt probleeme on ja miks see siin ei toimi?

Toimib küll, aga mitte nii laialdaselt. Panustatakse rohkem lojaalsetele partneritele. Olen ka ise koostöös alati pikema perspektiivi pooldaja.

Kuidas hindate hetke ehitusturu seisu?

Kindlasti on turg raske ja väike, aga aeg on näidanud, et edukalt toimivatele firmadele ning uute partnerite jaoks ruumi on. Tänane seis ja järgmine aasta on kindlasti keerulised.

Millal alustate Eesti poolse meeskonna loomisega ja kui suur saab see olema?

Esimeseks aastaks mitte väga suur. Esmalt on eesmärk töid leida ja parteritega koostöös kokku leppida. Võib-olla peab alguses GRK) tulema Soomest siia, et oma jõududega tööd.

Alltöövõtust Eesti ehitusturul räägime lähemalt 4. ja 5. detsembril toimuval konverentsil Eesti Ehituskonverents 2013. Vaata kava ja registreeru aadressil www.ehitusuudised.ee/ehituskonverents2013/

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785