3. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülemiste kolmiktorn valiti 2013.a parimaks arendusprojektiks 

 Eesti kaasaegseima büroohoone maksumus on üle 30 miljoni euro ning selles on 22 000 ruutmeetrit kontoripinda. Hoone valmib täielikult selle aasta lõpus.

Ülemiste City Ragnar Nurkse nimeline kolmiktorn, mille ankurrentnikuks saab Eesti maksu- ja tolliamet, võitis Tallinna Ettevõtlusauhind 2013 “Arendusprojekt 2013” tiitli. 

“Auhind on meie jaoks oluline tunnustus, mis näitab moodsate büroohoonete tähtust Tallinna ärikeskkonna arendamisel,” ütles Technopolis Ülemiste AS juhatuse esimees Gert Jostov. “Tallinn vajab mitte ainult uusi kontoripindu, vaid terviklike ärilinnakuid, mis võimaldavad koondada ja vahetada parimaid ideid ning konkureerida mitte üksnes omavahel, vaid ka teiste Euroopa, aga ka kaugemate ärilinnade ja linnakutega. Ragnar Nurkse kolmiktorn on Ülemiste City jaoks hüppeline samm selle eemärgi täitmise suunas.”

 “Kolmiktorni valmimine suurendab Tallinna suurima ärilinnaku, Ülemiste City, äriruumide pindala kokku 55%,” selgitas Gert Jostov. “Uues hoones asub tööle kuni 3000 inimest, millega Ülemiste City linnakus töötavate inimeste arv kasvab 6000-ni," märkis Jostov. 

"Erinevalt enamikest büroohoonetest, kus planeeringu muutmine on suure aja- ja rahakuluga, on kolmiktornis ruumilahenduse muutmine mugav tänu moodulseintele – vaheseinu on võimalik hõlpsasti liigutada ning korrustel ruumide ja töökohtade arvu vastavalt vajadusele muuta. Samuti on kolmiktorn energiatõhus – hoonel on kaalutud energiakasutuse klass ”C”. Arvestades lennujaama lähedust on rohkelt rõhku pööratud ka hoone mürapidavusele,” lisas ta

 Jostov tõi välja, et kaasaegse ärilinnaku arendamine Tallinna lennujaama vahetus lähetuses loob välisettevõtetele sobiva ja kergesti ligipääsetava keskkonna regionaalse kontori, tütarettevõtte, allüksuse või tugiteenuskeskuse loomiseks Tallinnasse, suurendades seeläbi välisinvesteeringuid ja aidates kaasa tööhõive kasvule linnas. Kolmiktorni projekti arendamisel on suurt tähelepanu pööratud ehitusprotsessile. Tallinna linnavalitsuse komisjon tunnistas Technopolis Ülemiste Ragnar Nurkse nimelise büroohoone ehituse ka Tallinna 2012. aasta kõige korralikumaks ehitusplatsiks.

AS Technopolis Ülemiste kuulub 49 protsendilise osalusega AS-le Mainor Ülemiste ja 51 protsendilise osalusega Technopolis Baltic Holding OÜ kaudu Technopolis kontserni emaettevõttele Technopolis Plc.

Kolmiktorn Ülemiste Citys
Foto: ÄP fototoimetus
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785