26. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Finnlamelli juht: aktiivne müügitöö Vene turule on end õigustanud

Finnlogi kaubamärgi all tegutseva palkmajade müügi- ja ehitusettevõtte Finnlamelli Eesti OÜ 2013. aasta kaheksa kuu müügist moodustab eksport Vene turule ligi 40 protsenti, tagades ettevõttele koos positsiooni tugevnemisega koduturul viiendiku võrra suurema müügikäibe kui eelmisel aastal.

Finnlamelli Eesti OÜ tegevjuhi Alar Antoni sõnul on aktiivne müügitöö Vene turul end õigustanud ja senine kasvutrend näitab suurt potentsiaali ka järgnevateks aastateks.

„Samuti on üks olulisemaid sihtkohti Soome, kus turu suurus ja pikaajalised traditsioonid palkmajade ehituses soodustavad nõudluse kasvu meie teenuse vastu,“ ütles Anton.

Antoni sõnul on oluline keskenduda ekspordi osakaalu suurendamisele, mistõttu on ettevõte alustanud aktiivset tegutsemist ka Norras ning otsinud kontakte mitmetel teistel Euroopa ja Aasia turgudel.

Finnlamelli Eesti OÜ ekspordi osakaal on augusti seisuga püsinud võrreldes eelmise aasta sama perioodiga stabiilsena ja pigem on märgata kasvavat huvi puitehitiste vastu hoopiski Eesti turul - see avaldub ka ettevõtte käesoleva aasta müügitulemustes, kuna käive koduturul kasvas ligi poole võrra.

„Tugevama sisekonkurentsi tagamiseks ja uutele välisturgudele pürgimisel peame väga oluliseks uudse puitarhitektuuri edendamist, mida võimaldab Soome tehases kõrgetasemelise tehnoloogiaga valmistatud ettevõtte tooraine. Eesti turul oleme ka ühed vähestest ettevõtetest, kes pakuvad ehitatud palkmaja kandvatele osadele kümne aastast garantiid,“ lisas Anton.

2003. aastal asutatud Finnlamelli Eesti OÜ kasutab nii Eestis kui ka välisturgudel kaubamärki Finnlog, keskendudes peamiselt liimitud lamellpalkmajade arhitektuurilahenduste väljatöötamisele, müügile ning püstitamisele. Soomes pakub ettevõte vaid palkmajade ehitusteenust.

Finnlog kasutab materjali, mis on valmistatud Soome tehases ning omab Soome ja Venemaa nõuetele vastavuse sertifikaati. Ettevõtte tegevust tunnustati 2012. aastal Eduka Eesti Ettevõtte tunnistusega ja samal aastal oli ettevõtte netokäive ligi 4,8 miljonit eurot.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785