17. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Algas maailma rohelise ehituse nädal

16.-20. septembrini toimub Maailma Rohelise Ehituse Nädal, mille teemaks on sel korral „Rohelisemad hooned, paremad kohad, tervemad inimesed“.

„Rohelised hooned mängivad tähtsat rolli meie ajastu oluliste probleemide lahendamisel,” ütles ehitusettevõtte NCC projektijuht ja GBC juhatuse liige ja Argo Kass. „Maailma Rohelise Ehituse Nädalal tutvustatakse kuidas rohelised hooned vähendavad ülemaailmset ökoloogilist jalajälge, säästavad raha ja suurendavad tootlikkust, loovad uusi töökohti ning parandavad miljonite inimeste elu,” lisas Kass. 

 Maailma Rohelise Ehituse Nõukogu võtab osa sadadest tegevustest üle maailma, alates konverentsidest ja ekskursioonidest kuni auhinnatseremooniate ja twitteri-säutsudeni. „Maailma Rohelise Ehituse Nõukogu alustas 2002. aastal 8 liikmega ning praeguseks on võrgustik laienenud 98 liikmeni. See plahvatuslik kasv rõhutab, kui väärtuslik on meie tegevusvaldkond – töötame koos, et ehitada rohelisemaid, paremaid, tervisesõbralikumaid hooneid,” ütles GBC juhatuse liige Hadley Barrett. 

GBC-id 98 riigis, kus on esindatud rohkem kui 25 000 ettevõtet, korraldavad üritusi ja kampaaniaid ning tähistavad

Eesti GBC (asutatud 2012. aastal) edendab energia ja kinnisvara planeerimise, projekteerimise ja ehituse kõrgeimat kvaliteeti. Liikmed hoolitsevad asjatundlikkuse ja professionaalsuse eest.

GBC liikmete hulgas on Eestis ehitusettevõte NCC Ehitus AS, advokaadibüroo Sorainen, arendusettevõte Oxford Sustainable Group, keskkonnakorralduse konsultatsiooniettevõte Hendrikson & Ko, 3+1 arhitektid, TTÜ keskkonnatehnika instituut.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785