Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 10. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lumani firma ehitab Kalamajja elu- ja ärilinnaku

Toomas Lumani suurosalusega Arealis plaanib Tallinnas Suur-Patarei tänavale korterelamud ja ärihooned ehitada.

Tallinna linnavalitsus algatab homsel istungil Suur-Patarei tn 13 kinnistu detailplaneeringu, mille eesmärgiks on luua võimalus ehitada alale korterelamud ja ärihooned, teatas Raepress. Detailplaneeringu algatamist taotles AS Arealis, mille suuromanik on Toomas Lumani firmale Luman ja Pojad kuuluv Nordic Contractors AS.

Raepressi teatel on olaneeritava maa-ala suurus on 1,24 ha. Detailplaneeringu koostamise eesmärk on riigikaitsemaa sihtotstarbega kinnistu jagamine üheks elamumaa, kaheks ärimaa, üheks tootmismaa ja üheks transpordimaa krundiks ning ehitusõiguse määramine 3- kuni 4-korruseliste korterelamute ja ärihoonete ehitamiseks ning säilitatava paekivihoone rekonstrueerimiseks ärihooneks.

Planeeringulahendus näeb ette kinnistu viieks krundiks – üheks elamumaa-, kaheks ärimaa-, üheks tootmismaa- ning üheks transpordimaa sihtotstarbega krundiks - jagamise. Moodustatavatele kruntidele soovitakse ehitada seitse kuni 4-korruselist katusekorrusega korterelamut ja üks 4-korruseline ärihoone, lisaks nähakse ette ühe katusekorrusega ärihoone rekonstrueerimine.

Kinnisvaraarendusele keskendunud Arealise käive kasvas mullu kümnendiku võrra ja ulatus 9,4 mln euroni. Ärikasumit teenis ettevõte 3,5 mln eurot (aasta varem kogunes kahjumiks 2,7 mln eurot). Ettevõte haldab Tallinnas kuut äri- ning nelja kortermaja.

Arealis kuulub Nordic Contractors ASile, mille omanikud on Luman ja Pojad ning Natalia Levinale kuuluv Elle Capital.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785