21. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tühi koht saab täite: A-energiaklass jõuab ka elamurajooni arendusse

Sel nädalal toimub Tallinna lähistel Tiskres ehitatavale A-energiaklassi elamurajooni Lucca Kodu nurgakivi panek. Sel sügisel valmivad majad panevad aluse uuele tasemel eramajade kvaliteedis ja energiakasutuses.

Kristjan-Thor Vähi ja Marek Pärteli poolt arendatav elamurajoon täidab tühja koha turul, kus on selge puudus uutest ja kvaliteetsetest eramajadest. A-energiaklassi elamud on varustatud kaasaegsete tehniliste lahendustega nagu õhk-vesi küttesüsteemid, päikesepaneelide ja passiivmaja ventilatsioonisüsteemidega.

Esimese etapina ehitatavast 8 elamust on juba enne nurgakivi paigaldamist leidnud omaniku 5 maja. Tulevaste kodude puhul on mindud nii projekteerimisel, ehitamisel ja viimistlusel mitu sammu edasi tavapärastest standarditest.

Rajatavad kahekorruselised majad on 170-200 ruutmeetri suurused ja nende juurde kuuluvad 600-1200 ruutmeetrised krundid. 

Ehitajaks Soome firma.

Arendajate sõnul puudub praegu Eesti ehitusettevõtete puhul piisav kogemus A-energiaklassi elamute ehitamise kogemus, mistõttu pöörduti Soome, kus on kogemus suurem. Ehitajaks valiti Soomes A-energiaklassi eramutele spetsialiseeruv ehitusettevõte Rekrum. Eestis teostab töid Rekrum Eesti OÜ. 

Lucca elamurajooni arendajaks on Lucca Kodu OÜ. Lucca Kodu on projekteerinud Martin Aunini ja Pia Tasa. Elamute sisekujunduse autoriks on sisearhitekt Aet Piel. Müügiga tegeleb LVM Kinnisvara.

Tavapärasele majade müügile lisaks pakub LVM Kinnisvara ka uudset koduvahetust võimalust Lucca Kodu elamutele, kus korteriomanikud saavad oma vana kodu uue A-klassi maja vastu vahetada.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785