Kuidas kerkib restoran?

Selleks, et valmiks restoran, on tarvis suurt portsu ambitsioone ja pealehakkamist, lisaks lahutamatu koostisosana kontseptsiooni ning muidugi hulka raha.

Kaberneemes pesitsevale restoranile OKO kerkib Pirita ja ­Viimsi piirile õige pea väiksem vend. Restorani omanikud Marko Zukker, Martti Siimann ja Tõnis Siigur on otsustanud, et rajavad söögi­koha algusest peale ise.

Uus hoone tuleb U-kujuline 80kohaline pere­restoran, teise külge rajatakse avatud köögiga 40kohaline privaatsaal ning keskele on planeeritud 100kohaline suveterrass. Projekti maksumuseks hindab üks OKO omanikke Martti Siimann mõnisada tuhat eurot.

Idee ja kavand. OKO restoranil on praegu kiired ajad. Suviti külastab restorani väga palju einestajaid ning selleks puhuks on võrreldes sügis-talvise hooajaga kahekordistatud ka töötajate arvu. Kiirele elutempole vajutab omakorda gaasi uue restorani rajamise kavandamine. Uus restoran peaks Viimsi sisses­õidule valmima tulevaks naistepäevaks. Praegu valmib merevaatega restorani vundament ning püsti on ka osa seinu.

Planeering.

Ehitusettevõtte 1Partner Ehitus OÜ tegevjuht Üllar Hinno ütles, et restorani rajamise puhul on eelkõige tarvis selgeks mõelda, kuhu ja mida ehitada. “Alles pärast seda tulevad äriplaanilised otsused, et kui palju investeerida, ja muu selline,” rääkis Hinno ning lisas, et ehitamine ise on lihtne tegevus. 1Partner Ehitus vastutab ka OKO “venna” ehituse eest.

Restorani ehitamise puhul rakenduvad karmid nõuded, seda alates töötajate ruumidest, toidu ja jäätmete eraldi liikumisteedest, toidu käitlemisest kuni ruumide ja töötajate hügieeni­nõueteni.

Põhjalikumalt uue restorani ehitusest loe 21. augusti Äripäeva paberlehest.

 

Osale arutelus

  • Pille Ivask

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

september 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed